Svenssons i Lammhult

Vårda dina möbler - det förlänger livslängden!

Möbler som får rätt typ av vård kan hålla i evigheter. Vi på Svenssons i Lammhult vet vikten av att underhålla möblerna för att öka livslängden. Olika material kräver olika behandling och vi har på dessa sidor försökt att samla de bästa sätten för att hålla hemmets juveler fina!

Råd om vård - Trä

Trä

Det är viktigt att ta hand om sina möbler. Trä är ett levande material och vi ger tips om vilka rengörings- och renoveringsarbeten du kan göra själv och vilka man bör överlämna till fackman.
Ta hand om dina trämöbler »

Råd om vård - Tyg

Tyg

Det är nog inte många som tänker på att tyget på en ny möbel behöver behandlas med fläckskyddande spray innan möbeln tas i bruk. Vi ger dig tipsen hur du underhåller tyget på dina möbler!
Sköt om möblernas tyg »

Råd om vård - Läder

Läder

Ofta är det ögat, handen och priset avgör ofta vilket läder vi väljer till vår skinnsoffa, men hur och var vi använder den är oftast av större betydelse. Rätt läder till rätt miljö är inte att underskatta!
Ta hand om dina lädermöbler som om det vore ditt skinn »

Råd om vård - Utemöbler

Utemöbler

Är det någon fara om en Teakmöbel mörknar efter ett regn? Hur många gånger om året skall man behandla utemöblerna? Här finns svaren!
Underhåll dina utemöbler på rätt sätt »

Fläcklistan!

Till fläcklistan »

När det gäller att avlägsna en fläck så finns det miljontals olika sätt.

Besvärliga fläckar? Ta en titt i vår fläcklista!

Vi har samlat en värdefull blandning av klassiska husmorstips och beprövade knep för att råda bot på olika fläckar och missfärgningar!

Hur tar man bort rödvin på en beige soffa? Varför får jag inte bort bläck från min matta?

Vi ger dig svaren i det vi helt enkelt kallar fläcklistan!

Besvärliga fläckar? Ta en titt i vår fläcklista!