FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Kunskap & inspiration/Inredningstips/Inne/Matplats-inspiration i 3 stilar
Matplats-inspiration i form av dukning med vitt Sandsbro-porslin från Scandi Living tillsammans med grön linneservett, placerat på såpat ekbord c18 från Fredericia Furniture.

Inne

Matplats-inspiration i 3 stilar

En väl genomtänkt matplats inbjuder till långsittningar. Att njuta av en frukost, fika eller en riktigt härlig middag med flera rätter som avlöser varandra är vardagslyx på hög nivå. Vi bjuder på matplats-inspiration i tre helt olika stilar där den röda tråden stavas material, färg, uttryck och kvalitet.
2022-11-01
Share article

Matplats-inspiration - Tidlös design

Att inreda tidlöst kan tyckas svårt men genom att satsa på långvariga klassiker i möbelväg kommer du långt. En matplats i tidlös anda ger ett harmoniskt och lugnt intryck som du sällan tröttnar på. Genom att addera eller byta ut detaljer kan du med enkelhet få den tidlösa stilen att kännas lite mer lekfull och modern. Men att välja klassiskt när det kommer till material och mönster är en bra grund för att bygga en matplats i tidlös design.

Tidlösa tips för en klassisk matplats

Klassiska bordet Superellips från Fritz Hansen går att få i en mängd olika utföranden och med iläggsskivor för att enkelt duka upp till fler. Stolen Sjuan finns också med en mängd olika valmöjligheter, både när det gäller sits och ben. Välj likadana stolar runt bordet, för ett stilrent intryck, eller välj en personligare stil med olika sitsar på stolarna. Det vackra porslinet ingår i serien Lines, som formgivits av designerduon Bernadotte & Kylberg för NJRD - en porslinsserie som håller över tid i både stil och kvalitet. Som krona på verket kan en lampa som lyser upp matplatsen vara en god idé - här får exempelvis pendeln Concert från Fritz Hansen bli krona på verket!

Matplats-inspiration i tidlös design här med Super elipse bord i grått från Fritz Hansen tillsammans med Sjuan-stol i brunt skinn. Bordet är dukat medLines porslin i vitt från NJRD. Över bordet hänger Concert P3 pendel i vitt.

Superellips B619 matbord tillsammans med Sjuan stol skapar en tidlös matplats.

Lines porslin i vitt från NJRD, dukat på grått Super Elipse bord från Fritz Hansen. Matplats-inspiration i tidlös, klassisk stil.

Vita linjer - stilrent dukat med porslinsserien Lines från NJRD.

Tidlös matplats

Matplats-inspiration - Naturligt lugn

En lugn och harmonisk matplats att samlas kring vid dagens alla måltider - en plats där du kan koppla av och varva ner i vardagen men även där du kan duka upp till festligare tillfällen och högtider. Att inreda med naturliga material, en sober färgskala och ton-i-ton ger ett harmoniskt och naturligt lugn till din matplats. Att duka med ett lite robustare porslin plockar upp den handgjorda känslan och det naturligt fina i det operfekta. En skön stol bjuder in till långa sittningar runt bordet där samtal och samkväm blir en naturlig följd. Det här är en matplats där man vill stanna upp och bara vara!

Produkt-tips för en naturlig matplats

Børge Mogensens klassiska stol J39 fyller 75 år. Detta firas med en jubileumsutgåva av stolen där sitsen är av flätat sjögräs. En naturlig skönhet som bara blir vackrare med åren. Så även matbordet C18 i såpad ek - båda från varumärket Fredericia Furniture. Den naturliga stilen märks också i keramikserien Sandsbro från Scandi Living, lampan Bumling från Ateljé Lyktan och ljusstaken Museum från Ferm Living. Här njuter man gärna av helgfrukosten långt in på dagen. 

Matplats-inspiration med en dukning i naturlig stil med ekbord och ekstol från Fredericia Furniture och porslinsserien Sandsbro i vitt från Scandi Living, över bordet hänger en grön Bumling-lampa från Atelje Lyktan.

Trärent & ton-i-ton ger en naturlig och harmonisk matplats.

Matplats-inspiration med naturlig dukning i form av Sandsbro-porslin i vitt från Scandi Living på ekbord från Fredericia Furniture.

Naturligt operfekt med Sandsbro porslin från Scandi Living.

Matplats-inspiration för en naturlig matplats, här med J39 jubileumsstol med flätad sits och stomme i såpad ek från Fredericia Furniture.

Flätat för hand - J39 stol från Fredericia Furniture är ett riktigt konstverk!

Naturlig matplats

Matplats-inspiration - Sober middag

För dig som gärna bjuder in familj och vänner på härlida middagar är ett rejält bord med plats för många och sköna stolar ett måste. Att investera i matplatsmöbler av god kvalitet kommer ge dig många år att njuta av din matplats och att välja designklassiker kommer även ge dig en matplats vars stil håller över tid. För att få en sober och lite elegantare känsla på matplatsen är detaljerna en mycket viktig ingrediens. Att duka med vackert porslin, addera en iögonfallande vas och servera dryck ur skira glas är väl värda knep att ta till. Att tänka kontraster är ytterligare en dimension, mixa material och strukturer så får du genast en mer intressant och dynamisk matplats som bjuder in till långa middagar och härliga stunder!

Tips för en sober maplats

Välgjorda matbordet och stolarna Bok från Ethnicraft har en luftig form, stabil konstruktion och vackra detaljer. Den tidlösa designen och kvalitén gör att du kan njuta av dina matplatsmöbler under många år framöver. Stolarna kan även fås med klädd sits för ökad sittkomfort. Den sobra stilen stärks av dukningen i svart och glas. Serien Flow från Ferm living med sin organiska form och semimatta glasyr konstrasterar fint mot munblåsta glasen Ripple.

Matplats-inspiration med Bok bord och stol från Ethnicraft, bordet dukat med porslinet Flow i svart från Ferm Living, över bordet hänger en Kvist-lampa i svart från Örsjö Belysning och på golvet ligger den rutiga mattan Checkerboard icon från Kasthall.

Att blanda rustikt och skirt ger en sober och stilfull matplats.

Matplats-inspiration med sober dukning i svart med porslinsserien Flow från Ferm Living och Ripple glas.

Flow-serien från Ferm Living ger en elegant och samtidigt rustik känsla i dukningen.

Matplats-inspiration med sober dukning i svart och med skira glas, här Ripple glas, vinglas och karaff från Ferm Living tillsammans med Water Swirl vas i gult.

Räfflade favoriter - Ripple glas & karaff från Ferm Living ger dukningen sober elegans!

Josefin Beijer
Skribent

Sober matplats

c/o Svenssons

Följ oss