FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Kunskap & inspiration/Inredningstips/Ute/Skapa kontraster på din uteplats med färgglada utemöbler

Ute

Skapa kontraster på din uteplats med färgglada utemöbler

Att inreda med färgglada utemöbler på din uteplats skapar kontraster och ger en positiv och inbjudande atmosfär till din uteplats eller balkong. Låt oss titta närmare på några av våra mest omtyckta färgglada utemöbler som hjälper dig att skapa en glad och fridfull uteplats där du kan njuta av tid med nära och kära.
Måndag 22 maj 2023
Share article

Färgglada utemöbler från Fermob

Fermob är ett franskt varumärke som är känt för sin färgglada och livfulla designstil och är specialiserat på utemöbler. Deras möbler är tillverkade av högkvalitativa material som tål väder och vind, samtidigt som de har en modern och lekfull design som verkligen sticker ut. Fermobs färgglada utemöbler är tillgängliga i en rad olika färger och stilar, vilket gör det enkelt att hitta en som passar din personlighet och stil. Varumärkets designstil är inspirerad av den klassiska franska bistrostilen, men med en modern tolkning. Fermobs möbler är perfekta för dig som vill skapa en glad och inbjudande atmosfär på din uteplats. Så om du vill ha en uteplats som sticker ut och skapar en positiv och inbjudande atmosfär, då är Fermobs färgglada utemöbler ett utmärkt val.

Miljöbild föreställandes bistro cafébord och stolar i pastellgult från Fermob ståendes på terass i trä.

Utforska mer av Fermobs färgglada utemöbler

Miljöbild föreställandes bistro cafébord och stolar i färgen cedar green. ståendes på en grusplätt och har två kaffekoppar på sig.

Bistroserien – Färgglada utemöbler inspirerat av franskt caféliv

Fermobs bistroserie är en av de mest populära utomhusmöbelserierna på marknaden idag. Dessa färgglada möbler är inspirerade av den klassiska franska bistrostilen och är tillverkade av högkvalitativt metall som är både robust och lätt. Fermobs bistroserie är perfekt för uteplatser, trädgårdar och balkonger och finns i ett brett utbud av färger som gör det enkelt att hitta en stil som passar just dig. Med en klassisk men samtidigt modern och lekfull design är fermobs bistroserie ett väldigt bra val för dig som vill skapa en härlig och inbjudande atmosfär för din uteplats.

Mer från Bistro-serien

Färgglada utemöbler från Fiam

Fiam är ett italienskt varumärke som är känt för sin högkvalitativa design och innovativa teknik, och deras utemöbler är inget undantag. Fiams utemöbler är ofta tillverkade med avancerade tekniker som ger dem en hög kvalitet och lång hållbarhet.

Varumärkets designstil är minimalistisk och elegant, med rena linjer och enkelhet i fokus. Fiams utemöbler är kända för sin stilrenhet och elegans, och passar därför dig som vill skapa en sofistikerad  och modern uteplats.

 

Miljöbild där Spaghetti solstol med fotstöd i gult från Fiam står på ett berg och har en grön badhandduk hängandes på ena armen.

Solstol med karaktär - Spaghetti solstol med fotstöd från Fiam.

Två Spaghetti solstolar med fotstöd i rött från Fiam står på en gräsmatta mot en vit husvägg

Hög kofort i rött - Spaghetti solstol kombinerar färgsprakande design & förtsklassig komfort.

Upptäck mer från Fiam

Färgglada utemöbler i metall – lättskött & lång livstid

Lackerat metall är ett populärt material av flera anledningar. Till att börja med är lackerat metall väldigt hållbart och tål det svenska klimatet och dess väderförändringar mycket bra, vilket gör det till ett utmärkt val för utemöbler som ska användas året runt. Dessutom är lackerat metall mycket lätt att rengöra och underhålla, vilket gör det till ett praktiskt val för dig som vill ha utemöbler som är både hållbara och lätta att ta hand om. En annan fördel med lackerat metall är att det finns i många olika färger och stilar, vilket gör det enkelt att hitta utemöbler som passar din personliga stil och smak. Slutligen är lackerat metall också mycket prisvärt, vilket gör det till ett bra val till dig som vill ha högkvalitativa utemöbler till ett överkomligt pris.

Bistro cafébord och stol i turkos från Fermob står ihopfällt mot en stenvägg.

Skötselråd för färgglada möbler i metall

Även fast utemöbler i lackerat metall är slitstarka i sig själva och kräver ganska lite underhåll, så finns det några saker som du kan göra för att hålla dina utemöbler i bästa möjliga skick under många år:

  • Det är viktigt att regelbundet rengöra dina utemöbler med en mjuk trasa eller borste och en mild rengöringslösning. Undvik att använda hårda borstar eller slipande rengöringsmedel, eftersom dessa kan skada ytan på dina utemöbler.
  • För det andra är det viktigt att skydda dina utemöbler från väder och vind genom att täcka dem med ett skydd när de inte ska användas. Detta hjälper till att förhindra att fukt och smuts samlas på ytan, vilket kan orsaka skador på lacken.
  • Om dina utemöbler har några repor eller skador på lacken, se till att reparera dessa så snart som möjligt för att förhindra att skadorna sprider sig.
  • Slutligen, om dina utemöbler är placerade i direkt solljus så är det bra att försöka skydda dem mot UV-strålning genom att placera dem i skuggan eller använda ett parasoll.

Om du vill veta mer om skötselråd för dina utemöbler i olika sorters material, läs vår artikel om skötselråd för utemöbler här.

Ebba Persson
Skribent

Utforska fler färgglada utemöbler

Ta del av fler tips

c/o Svenssons

Följ oss