FRI FRAKT ÖVER 599 KR*

PRISGARANTI

SAMMA PRIS ONLINE OCH I BUTIK

125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
NJRD-porslin i grått och vitt och en NJRD-pläd i grafiskt svartvitt.

Designporträtt

NJRD - linjer som berör

Det är varumärket som hyllar det skandinaviska designarvet och skapar grafisk, formstark design för fler skandinaviska stunder. Lär känna NJRD och formgivarna bakom, Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg.
fredag 29 juli 2022
Share article

LÄR KÄNNA NJRD

NJRD, eller ”NJORD” som det uttalas, är varumärket som förra året klev upp på designscenen med tydligt fokus på att utmana normer och förvalta det skandinaviska designarvet. NJRD vill vara med och skapa ting med värden som kännetecknar vår livsstil. Och designen är signerad formgivarduon Bernadotte & Kylberg.

Formgivarduon Bernadotte & Kylberg är namnen bakom designvarumärket NJRD.
NJRD-porslin, beige tekanna och mörkbrun kaffekopp.

Vad var drivkraften och idén bakom NJRD, berätta om resan från det första fröet till denna kollektion?

- Vår främsta drivkraft är att hylla det skandinaviska designarvet. Det finns också något lockande och ovisst i att ta en produkt från en första skiss på papper, vidare till en 3D-prototyp och slutligen en färdig produkt. NJRD:s formspråk bygger på grafiska linjer, kubism och ett ständigt utforskande av möten och mellanrum i våra ritningar - vi vill få hjärnan att arbeta och betraktaren själv att göra sin tolkning.

Hur har resan med NJRD skiljt sig mot era tidigare projekt, där ni främst skapat design åt andra varumärken?

- Som designduo har vi tidigare gått in i rollen som konsulter, axlat ett uppdrag och haft ett befintligt design-DNA att ta hänsyn till. I skapandet av NJRD har vi fått sätta ramarna för att bygga något eget och nytt. Det är utmanande att vara vår egen jury och hela tiden driva oss själva ett steg till, men det är också så något helt nytt tillåts växa fram.

Rosa, vit och persikofärgad bomullspläd från NJRD i grafisk design.
NJRD-porslin skålar i grått och vitt, kaffekopp och en svartvi bomullspläd på stolen.

När NJRD lanserades förra året var det med kollektionen Shapes. Jaquardvävda bomullsfiltar samsades med ull- och kelimmattor och porslin. Färg och form möttes i produkter som omfamnar våra skandinaviska hem. I år kommer nya kollektionen Edges. I Edges ser vi åter den grafiska ådran i taktil design som väcker våra sinnen och som tydligt utforskar vad som händer när design fårförflyttas och utvecklas. Edges för NJRD in i en mer mättad färgskala, denna gång med inspiration från de skandinaviska kustlinjerna, men håller samtidigt fast vid passionen för de starka färgerna som har sitt fotfäste i vårt kulturarv.

Vad blir nästa steg i NJRD:s resa?

- Utan att avslöja för mycket kan vi lova att kollektionerna både kommer att breddas och fördjupas med fler produkter och kategorier. Varumärket är ungt och vilar i sin vagga nu, men vi har stora drömmar om att skapa ett skandinaviskt varumärke som består.

Svartvit ullmatta från NJRD med grafiska linjer.

Upptäck produkter från NJRD

Se mer

Svenssons använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.

Läs mer