FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Kunskap & inspiration/Reportage/Designporträtt/Note Design – design man lägger märke till

Designporträtt

Note Design – design man lägger märke till

De heter Note Design Studio efter vad de försöker åstadkomma: design som man lägger märke till.
Onsdag 21 oktober 2015
Share article

Ni har inte alltid varit så många, när visste ni att ni ville bilda grupp? 

– Det var någon gång under 2011 som vi bestämde oss för att bli världens bästa designstudio. Men tanken på att bli världsbäst är stor och svindlande. Vi jobbar på det varje dag. 

Vem är er förebild? 

– Vi har en mängd förebilder, såväl inom design som i livet i stort. Frågar ni Cristiano så är hans förebild en Nasaastronaut,och frågar ni Alexis så är det någon av de gamla grekerna. Sanna svarar en samtida kvinna med starkt formspråk som Hella Jongerius eller Faye Toogood. 

Vilken produkt är en riktig Note Design Studio-klassiker enligt er? 

– Pallen Bolt för franska möbelproducenten La Chance, den kommer att hänga med länge. Pallen är modig i sin form och La Chance var modiga som tog den i produktion. Mod överlever allt. 

Vad anser ni själva är det bästa som ni har gjort? 

– Vår strategiska design för Fogia. Vi har hjälpt en svensk möbelproducent nå nya oanade höjder, och förhoppningsvis även internationell framgång. Det är viktigt. 

Vilket ser ni som ert genombrott? 

– Utställningen Marginal Notes 2011 markerade början på vår stora förändring och nya vision … Början på det modiga Note.

Vad är det viktigaste ni har lärt er? 

– Att ett stort ego inte är vägen till framgång, utan den samlade kraften hos flera. 

Det absoluta drömprojektet? 

– Åh, vi har en hel lista! Daniel drömmer om att rita ett religiöst obundet bröllopskapell. Charlotte vill bygga ett Note-hus där vi ritar arkitekturen, inredningen, möblerna, porslinet… Ja, i princip allt ner i minsta detalj. Kristoffer har en något lägre ambitionsnivå, han vill bara rita ett bilfritt samhälle. Klart måndag efter lunch. 

Vilken är den finaste komplimang ni någonsin fått? 

– Den fick vi när vi var helt färska och ställde ut vår första Marginal Notes-kollektion i en lokal på Söder. Då kom en man in ensam, tittade runt i den i övrigt tomma lokalen och bytte några ord med oss på engelska. Vi sa att vi bara hade ”played around” när vi skapat produkterna varpå han svarade ”well, maybe you should play all the time”. Mannen visade sig vara den kända designern Jamie Hayon och hans uppmuntrande ord klingar fortfarande i våra huvuden. Så det är det vi gör, vi leker, fast med stor skärpa. 

Om ni bara fick leva med ett av era föremål, vilket skulle det vara? 

– Ljusstaken POV för danska Menu. Lite ljus, lite värme och krisar det kan man säkert göra en MacGyver av ståltråden som den är gjord av.

Vilken sak, som inte är er egen, önskar ni att ni själva hade formgett? 

– Hjulet eller möjligtvis Ettore Sottsass snopp-vas. Det är en hårfin skillnad. 

Vilken ung förmåga tycker ni att man ska ha lite extra koll på just nu? 

– Stockholmsbaserade designduon Afteroom. De har redan gjort stort väsen av sig utomlands och kommer helt säkert att fortsätta göra det. 

Vad arbetar ni på just nu? 

– Vi jobbar på drygt fyrtio nya möbler och föremål som ska lanseras under de närmaste åren. Lika många som vi skapat hittills. Det kräver lite närvaro. Vi ska dessutom rita en liten ”getaway” i Kittelfjäll, ett klubbhus till en golfklubb och ett nytt shop in shop-koncept för spanska skomärket Camper. I november inviger vi ett hemligt projekt för Mall of Scandinavia.

Ur c/o Svenssons hösten 2015

Möbler efter färg och materialGrå möblersvarta möblerträ möbler och vit möbler.

c/o Svenssons

Följ oss