FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Kunskap & inspiration/Reportage/Hemma hos/Hemma hos familjen Moser
Hemma hos familjen Moser och deras modernt och stilfullt inredda hem. Här i kontoret som är inrett med skrivbordet FH125 från Fritz Hansen, Sjuan skrivbordsstol i svart och Snoopy lampa i svart från Flos.

Hemma hos

Hemma hos familjen Moser

I lugna Öjaby i Växjö, med närhet till både sjö och natur, påbörjade Mathilda och Johan en omfattande renoveringsresa. Nu är de äntligen i mål med sitt drömhem. Vi har besökt familjen Mosers fantastiska hem och fått ta del av deras inspirerande hem och inredningsfilosofi!
2022-11-04
Share article

Ett hem med historia

Hur såg målbilden ut när ni började er renovering?

– Vi hade en önskan att skapa öppna, ljusa, moderna ytor som fungerar för ett familjeliv såväl som för ett socialt liv när barnen flyttat hemifrån. Vi ville skapa lättskötta miljöer både ute och inne.

Hur vill du att ditt hem ska upplevas, både för er som bor där och för besökare?

– Vårt hus kan lätt uppfattas perfekt­ionistiskt (skratt) men vi vill ha det så. Vi har valt att låta var sak ha sin plats och en klassisk och tidlös inredning med spän­nande rum, nivåskillnader och ljus­insläpp. Oavsett vår stil välkomnar vi att barnen får ta plats, spåren av dem gör vårt hem levande.

Hur skulle du beskriva din inrednings-stil?

– Vi har ett stort intresse för natur­material av olika slag. Exteriört har vi valt tillbyggnader i plåt och glas. Interiört har vi valt betonggolv, betongtrappa, kalk­sten i köket och ekbrädor som golv. Till detta har vi möbler som är tidlösa, klas­siska, spännande i form och som matchar i en tilltalande naturlig färgskala.

Favoritformgivare?

– Kikar man in i vårt hem hittar man många designklassiker från Danmark, så ska vi säga någon får det bli Arne Jacobsen.

Mest oväntade möbler som ni har hemma?

– Vi gillar att handla på auktion, fram­för allt tavlor. För en tid sedan kom det hem en tavla som vi inte vågar ha uppe, den innehåller ett bra budskap men formulerat med ett gäng svordomar. Har svårt att förklara den för barnen så den får vila från väggplacering ett tag...

Hemma hos familjen Moser är det inrett med en mix av modernt och designklassiker. Här på hemmakontoret är det möblerat med FH125 skrivbord från Fritz Hansen tillsammans med Sjuan-stol från samma varumärke. På skrivbordet står en Snoopy lampa i svart från Flos.
Hemma hos familjen Moser är matplatsen inredd med Palais bord från Asplund tillsammans med svarta Sjuan-stolar.

Vad köpte ni senast till hemmet?

– En brunbeige liten ljusstake i kera­mik, från en antikhandlare i Helsingör.

Hur väcktes ert designintresse?

– Vi har alltid varit intresserade av klassisk design och av möbler som håller i generationer. Vi började samla tidigt och har investerat i möbler efterhand som vi haft möjlighet. Att handla design, kvalitet och funktion på Svenssons är inget nytt, det har vi fått efter våra föräldrar och far­ och morföräldrar. Intresset har gått i arv och så även möbler, konst och inredning. Det ligger ett högt affektionsvärde i att få ha ärvda föremål med historia i vårt hem.

Favoritplats i hemmet, varför?

– Vi har flera favoritplatser, en är i soffan med utsikt över sjön och båtarna i hamnen. En annan bakom skrivbordet i vårt olivgröna kontor med utsikt över sjö och skog. En tredje på den platsgjutna betongtrappan med värmeslingor i matrummet med utsikt över barnen som leker i poolen.

Hemma hos familjen Moser är det inrett i modernt och klassisk stil med en tydlig röd tråd i färger och materialval. På en av väggarna sitter hyllsystemet Royal från DK3 i trä och bredvid står en klassisk Eames-stol i svart från Artek.
Hemma hos familjen Moser samsas designklassiker med moderna inslag. Här i vardagsrummet tronar Tiki soffa från Fogia, Ägget fåtölj från Fritz Hansen, Kotten taklampa från Louis Poulsen och Flock matta från Scandi Living.
Hemma hos familjen Moser är det inrett i en mix av klassiskt och modernt. I den stora hallen tronar en trappa i betong och väggarna är klädda i trendig träpanel. Här står en Bruno-fåtölj från Källemo och i trappan ligger ett mjukt fårskinn i grått.

Det här är familjen Moser

  • Vilka: Här bor Mathilda och Johan med två barn.
  • Var: Öjaby i Växjö, nära till sjö och naturomgivningar. Huset ligger också nära det område där paret växte upp.Vad: Huset byggdes år 1955 och genomgick en större ombyggnation för 15 år sedan. Mathilda och Johan ville ta vara på det som gjordes vid den senaste renoveringen samtidigt som de ville sätta sin egen prägel. Deras resa går att följa på Instagramkontot #vackravitavillan.
  • Hur: För att komma i mål med inredningen samarbetade de med Oskar Johansson (#citizen79design) på Svenssons.  
Elin Af Klintberg
Skribent

Familjen Mosers favoriter

c/o Svenssons

Följ oss