FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Varumärken/Solstickan Design

Solstickan Design

Solstickan Design skänker en del av sina intäkter till Stiftelsen Solstickan vars syfte är att stötta utsatta barn och äldre i samhället. Solstickans moderna och folkliga heminredningsprodukter i form av brandsläckare, brandfiltar och de klassiska tändsticksaskarna möjliggör att stiftelsen kan arbeta vidare i samma anda.

105 träffar sorterat på
Solstickan brandsläckare 2 kg - Vit-silver - Solstickan Design
Solstickan Design

Solstickan brandsläckare 2 kg, Vit-silver

895 kr995 kr
På väg till oss
Visar 36 produkter av totalt 105
1
...
3

Solstickan Design

Det var med den numera välkända tändsticksasken med Solstickepojken som det hela började 1936. Idag pryder designen med den lilla pojken både praktiska värmeljuslådor i plåt och värmande ullplädar. En del av försäljningsintäkterna går till Stiftelsen Solstickan som genom olika projekt och initiativ stöttar behövande barn och gamla i samhället.

Populära produkter från Solstickan:

  • Brandsläckare
  • Brandfilt
  • Tändstickor

Vem äger Solstickan Design?

Det är Swedish Match Industries AB som äger själva varumärket Solstickan och Tradingbox AB som driver Solstickan Design. Genom ett exklusivt licensavtal har Solstickan Design rättighet att sälja inredningsprodukter med den klassiska Solstickepojken.

Stiftelsen Solstickan

Sedan Stiftelsen Solstickan bildades 1936 så har de arbetat för att hjälpa barn och gamla med exempelvis funktionshinder eller kroniska sjukdomar som diabetes och reumatism. Grundidén var att man genom en billig och på den tiden nödvändig produkt, enkelt kunde skänka en peng till behövande i samhället utan att göra någon större uppoffring. Ett halvt öre per såld tändsticksask gick till stiftelsens arbete och genom åren har mer än 100 miljoner kronor på detta sätt delats ut till olika projekt.

Vem är pojken på tändsticksasken Solstickan?

Solstickepojken skapades 1936 av konstnären Einar Nerman. Han fick uppdraget att ta fram en illustration till etiketten på tändsticksaskarna som skulle säljas till förmån för Stiftelsen Solstickan. Tiden var knapp och Nerman valde därför att återanvända en illustration han ursprungligen gjort till sagan Tummelisa. Efter några små justeringar så var Solstickepojken född. Illustrationen av den gående pojken i profil är numera en välkänd symbol för Stiftelsen Solstickan.

c/o Svenssons

Följ oss