FRI FRAKT ÖVER 499 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Kunskap & inspiration/Inredningstips/Inne/Inred med julstjärnor - 7 tips & idéer
Inred med julstjärnor för maximal julglädje i ditt hem. Blandade julstjärnor från Watt & Veke och Scandi Living placerade på mossa i skog

Inne

Inred med julstjärnor - 7 tips & idéer

Klassiskt eller modernt, en eller flera, stor eller liten? – julstjärnor är lite av ett måste när det kommer till att inreda och förbereda hemmet för jul. Men vilken eller vilka ska man välja och hur ska man tänka kring placering och upphängning? Låt oss tipsa om våra 7 bästa idéer på hur du kan inreda med julstjärnor för maximal design- och julglädje i ditt hem!
2022-10-17
Share article
Inred med julstjärnor i olika färger och former hängande i ett kluster, här med stjärnor från bland annat Watt & Veke.

Att hänga många julstjärnor tillsammans i ett kluster skapar en maffig effekt!

1.Inred med julstjärnor i kluster

Ett sätt att inreda på för att skapa ett blickfång i hemmet är genom att gruppera saker, ett så kallat stilleben. Detta inredningssätt går även att anamma på julstjärnor genom att hänga ett samlat gäng i olika storlekar, färger eller former tillsammans. Du kan välja att hänga ett kluster över matbordet, i ett fönster eller varför inte i det där mörka hörnet i vardagsrummet? Oavsett vart du väljer att placera ditt stjärnkluster så kommer det garanterat bli en maffig dekoration i ditt hem som sprider ett stämningsfullt ljus under årets mörkaste månad.  Så inred med julstjärnor i kluster om du vill prova på något ut över det traditionella i år!

2.Hänga upp din julstjärna – tre saker att tänka på

När du ska inreda med julstjärnor i ditt hem finns det några bra tips att ta fasta på för att få ut maximal glädje av din julstjärna:

  • Lampupphängning – Se till att köpa till korrekt sladdupphängning till din stjärna så att du inte står utan den dagen du vill sätta upp dina julstjärnor.
  • Rätt glödlampa – Vill du ha starkt ljus, svagt ljus, varmt eller kallt? Beroende på hur mycket ljusutsläpp din julstjärna har, eller vilken färg eller material den har så kommer skenet upplevas olika – se därför till att välja en glödlampa som ger det ljus du önskar och som passar bäst in i ditt hem.
  • Rätt storlek till fönstret – Ett annat tips är att välja en julstjärna som passar fönstrets storlek, så har du ett större fönster så kan du våga dig på en med större diameter och har du ett mindre fönster så kan det vara bra att välja en mindre för att inte stjärnan ska upplevas oproportionerlig och ta upp hela fönstret och därmed blockera utsikten.
Inred med julstjärnor i beige, som exempelvis Bare julstjärna från Scandi Living

Bare julstjärna i en behaglig beige nyans, från Scandi Living.

Inred med julstjärnor i spännande former, färger och mönster som med Luna julstjärna i från Scandi Living

Luna julstjärna i vitt med prickar är en pampig julstjärna, perfekt för stora fönster!

Inred med julstjärnor i större storlek om du har stora fönster, Snöblomman julstjärna från Watt & Veke passar perfekt för det.

Snöblomma från Watt & Veke är en stor favorit bland julstjärnor!

3.Stora julstjärnor - för stora fönster & ytor

Under senare år har vi kunnat se en ökning av större julstjärnor ta plats hos våra producenter av julbelysning – i takt med att vi bygger hus med stora fönsterpartier finns det utrymme för att inreda med något stort och praktfullt vid jul, men även för den som exempelvis vill hänga en stjärna på väggen kan en stor julstjärna göra sig perfekt. Snöblomma julstjärna från Watt & Veke kvalar in som en storfavorit bland stora julstjärnor – den gör sig perfekt i större fönster eller ytor och blir vart den än hänger ett riktigt smycke.

4.Inred med julstjärnor på klassiskt vis i vitt

Vitt och klassiskt är ett säkert kort vid jul, här kan man välja det allra enklaste utan minsta krusidull och bara låta formen och skenet få göra sitt. Enkelt behöver inte betyda tråkigt utan klassiskt och stilrent blir aldrig fel och kan med fördel användas år efter år utan att gå ur tiden stilmässigt. Aino julstjärna från Watt & Veke är ett typexempel på klassisk julstjärna i vitt, likaså Fling från Bsweden som kommit att bli en riktig klassiker i svenska hem – tips för dig som vill inreda med julstjärnor på klassiskt vis!

Inred med julstjärnor i vitt med Aino julstjärna från Watt & Veke, här hängandes om två på vägg.

Klassiskt vitt blir det med Julstjärnan Aino från Watt & Veke,

Inred med julstjärnor i spännande former, Lotus julstjärna från Watt & Veke är en fin variant på stjärna med en lite annorlunda form som ger den karaktär och ett fint ljusspel när den är tänd.
Inred med julstjärnor i spännande former, som exempelvis Sputnik julstjärna från Watt & Veke med många dimensioner, perfekt för dig som vill kunna hänga upp en julstjärna ovanför köksbordet.
Oslo julstjärna från Watt & Veke har en design med mycket detaljer vilket ger den en annorlunda och utstickande form, ett utmärkt alternativ för dig som vill inreda med julstjärnor utöver det traditionella!

5.Julstjärnor med spännande former

Vill man frångå det klassiska och vågar låta formen ta lite mer plats finns det många julstjärnor som erbjuder det lilla extra i form av textur, material och mönster. Från Watt & Veke och Scandi Living finns flera julstjärnor som har genomarbetade detaljer vilka i sin tur skapar vackra kontraster och skuggspel när lampan är tänd. Stjärnor som Lotus, Sputnik, Oslo eller Luna är exempel på julstjärnor med spännande former, struktur och material – så är du ute efter att skapa en mer modern julkänsla i ditt hem i år är ett tips att inreda med julstjärnor i olika former och uttryck.

Lotus julstjärna i beige från Watt & Veke har en rund, blomliknande form som ger ett mjukt och vackert intryck i fönstret eller på väggen, en perfekt kandidat om du vill inreda med julstjärnor i annorlunda former.

Lotus julstjärna från Watt & Veke har ett lekfullt formspråk, här i beige.

Karin julstjärna från Globen Lighting är tillverkad i rotting, ett spännande och trendigt material som ger julstjärnan karaktär och ett vackert sken när den är tänd - perfekt för dig som vill inreda med julstjärnor i andra material än papper.

Roligt i rotting - Karin julstjärna från Globen Lighting visar på nytänk i material & uttryck!

6.Julstjärnor i trä & metall

Pappersstjärnor är det vi främst är vana vid och det är ett fantastiskt tillåtande material som gör det möjligt att forma och skapa julstjärnor på en mängd olika sätt. Men för den som vill åt en annan känsla finns det julstjärnor i andra spännande material. Vad sägs om julstjärna i bambu eller rotting? Eller varför inte i lackerat stål? Från SMD och Globen Lightng finns julstjärnor i alternativa material som bidrar med en ny dimension i dina fönster.

7.Inred med julstjärnor i färg


Rött i all ära, det är ju en färg synonym med jul som alltid fungerar men det har även smugit sig in en rad andra härliga färger på julstjärnor de senaste åren. Inred med julstjärnor i svart, varianter i guld eller varför inte med en beige julstjärna? Nu finns det något för alla stilar och smaker, även flerfärgade som exempelvis Marta julstjärna från Watt & Veke för den som vågar sig på något annorlunda. Julstjärnor i färg behöver inte betyda skrikigt eller rörigt – att kombinera julstjärnor ton i ton kan ge en snygg effekt utan att det blir rörigt och blir en fin installation som utstrålar riktig julglädje.

Inred med julstjärnor i färg, som Marta julstjärna från Watt & Veke vilken kombinerar flera färger i ett snyggt mönster - en trendig stjärna som verkligen passar för den som vill addera lite färger och mönster i sitt hem vid jul!

Mönsterprakt med Marta julstjärna från Watt & Veke!

Josefin Beijer
Skribent

Hitta din julstjärna

Se fler

c/o Svenssons

Bli medlem och få 100 kr rabatt på ditt nästa köp*

Följ oss