FRI FRAKT ÖVER 599 KR*

PRISGARANTI

SAMMA PRIS ONLINE OCH I BUTIK

125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Hem /Varumärken/Massproductions

Massproductions

Massproductions är ett Stockholmsbaserat möbelföretag som skapar funktionell, elegant och skandinavisk design i en modernistisk anda. Möblerna har ett starkt formspråk med rena linjer som utstrålar industriell minimalism. Massproductions möbler är ofta tillverkade i ett och samma material vilket ger en enkelhet till de ofta produktionstekniskt invecklade produkterna.

109 träffar
Icha barstol 65 cm - Svartbetsad bok - Massproductions
Massproductions

Icha barstol 65 cm, Svartbetsad bok

3 366 kr3 963 kr
Fåtal i webblager
Visar 36 produkter av totalt 109
1
...
4

Massproductions bildas

Efter att ha arbetat som konsulter inom möbelindustrin i tio år så slog sig Magnus Elebäck och Chris Martin ihop och startade en egen möbelproduktion under varumärket Massproductions. Sedan starten 2009 har deras produkter vunnit åtskilliga designpriser för sina möbler och Massproductions har även fått det ärofyllda uppdraget att designa ett cafébord till Nationalmuseums restaurang och café i Stockholm.

Stolen Tio – Massproductions första möbel

Tio-stolen kan beskrivas som en samtida designklassiker och är produkten som blev startskottet för Massproductions designresa. Stolen blev snabbt uppmärksammad i designbranschen och ingår idag i den permanenta utställningen hos Nationalmuseum i Stockholm. Utgångspunkten för Tio-stolen var att skapa en formstark och bekväm stol samtidigt som man använder så lite material som möjligt. I takt med att Tio-stolens popularitet växte så har kollektionen utökats med flera typer av stolar och bord.

Massproductions designidé

För Massproductions designchef Chris Martin så är formen på produkten sekundär och något som skapas när man kombinerar funktion, material och tillverkningssätt. Man utgår snarare från materialet och dess egenskaper än från en idé om en viss design. Genom ett tätt samarbete med samtliga led i produktionskedjan från idé till slutprodukt så säkerställer Massproductions att deras vision kring möbeln förverkligas in i minsta detalj.

Merparten av Massproductions möbler är gjorda i ett och samma material. Produkter som är gjorda av flera material är tillverkade på ett sådant sätt att de är lätta att separera för att underlätta återvinningen.

Vanliga material i Massproductions möbler:

  • stål
  • trä
  • kallhärdat skum

Svenssons använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.

Läs mer