FRI FRAKT ÖVER 499 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Varumärken/Massproductions

Massproductions

Massproductions är ett Stockholmsbaserat möbelföretag som skapar funktionell, elegant och skandinavisk design i en modernistisk anda. Möblerna har ett starkt formspråk med rena linjer som utstrålar industriell minimalism. Massproductions möbler är ofta tillverkade i ett och samma material vilket ger en enkelhet till de ofta produktionstekniskt invecklade produkterna.

148 träffar
Silo stapelbart vinställ - Röd - Massproductions
Massproductions

Silo stapelbart vinställ, Röd

1 345 kr
I webblager
Silo stapelbart vinställ - Svartbetsad ask - Massproductions
Massproductions

Silo stapelbart vinställ, Svartbetsad ask

956 kr1 195 kr
I webblager
Designarkiv
Visar 36 produkter av totalt 148
1
...
5

Massproductions bildas

Efter att ha arbetat som konsulter inom möbelindustrin i tio år så slog sig Magnus Elebäck och Chris Martin ihop och startade en egen möbelproduktion under varumärket Massproductions. Sedan starten 2009 har deras produkter vunnit åtskilliga designpriser för sina möbler och Massproductions har även fått det ärofyllda uppdraget att designa ett cafébord till Nationalmuseums restaurang och café i Stockholm.

Stolen Tio – Massproductions första möbel

Tio-stolen kan beskrivas som en samtida designklassiker och är produkten som blev startskottet för Massproductions designresa. Stolen blev snabbt uppmärksammad i designbranschen och ingår idag i den permanenta utställningen hos Nationalmuseum i Stockholm. Utgångspunkten för Tio-stolen var att skapa en formstark och bekväm stol samtidigt som man använder så lite material som möjligt. I takt med att Tio-stolens popularitet växte så har kollektionen utökats med flera typer av stolar och bord.

Massproductions designidé

För Massproductions designchef Chris Martin så är formen på produkten sekundär och något som skapas när man kombinerar funktion, material och tillverkningssätt. Man utgår snarare från materialet och dess egenskaper än från en idé om en viss design. Genom ett tätt samarbete med samtliga led i produktionskedjan från idé till slutprodukt så säkerställer Massproductions att deras vision kring möbeln förverkligas in i minsta detalj.

Merparten av Massproductions möbler är gjorda i ett och samma material. Produkter som är gjorda av flera material är tillverkade på ett sådant sätt att de är lätta att separera för att underlätta återvinningen.

Vanliga material i Massproductions möbler:

  • stål
  • trä
  • kallhärdat skum

c/o Svenssons

Följ oss