FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Varumärken/Swedese

Swedese

Swedese har, sedan det grundades år 1945 av bröderna Yngve och Jerker Ekström samt Bertil Sjöqvist, tillverkat tidlösa kvalitetsmöbler i småländska Vaggeryd. Här tillverkas fortfarande en av våra mest älskade designklassiker, Lamino fåtölj, formgiven av just Yngve Ekström. Fåtöljen är ett tydligt exempel på tidlös formgivning där naturens egna material och ett noggrant hantverk resulterat i en möbel som är lika attraktiv i dag som för kommande generationer. Lamino belönades år 1999 med utmärkelsen "Århundradets möbel" av Sköna Hems läsare. Swedese ligger även bakom produkter som pallen Spin, som först ansågs vara omöjlig att producera, bordet Flower och hyllan Libri som tros vara en av morgondagens skandinaviska möbelklassiker. Swedese tillverkar med andra ord inte bara möbler som är vackra att se på utan möbler även möbler som ska kunna gå i arv i flera generationer. De kallar sin vision för "pioneering easy living" - en direkt fortsättning på Yngves inslagna väg, ett bekvämt och hållbart liv. Idag inbegriper den även att värna naturens mångfald och försvara jordens olika ekosystem.

446 träffar sorterat på
Lamino fåtölj och fotpall lackad bok/fårskinn - Scandinavian Grey (grå) - Swedese
Swedese

Lamino fåtölj och fotpall lackad bok/fårskinn, Scandinavian Grey (grå)

22 095 kr26 005 kr
I webblager
Visar 36 produkter av totalt 446
1
...
13

Swedese - Designklassiker

Swedese, grundat 1945 av bröderna Yngve och Jerker Ekström samt Bertil Sjöqvist, har en lång tradition av att skapa moderna skandinaviska möbler. Företaget ägs nu av Anna Johansson och Julio Patino och har sitt huvudkontor i Vaggeryd, Småland. De tillverkar både klassiska möbler av Yngve Ekström och nya kreationer av moderna formgivare. En av deras mest kända möbler är Yngves Lamino från 1956, som har blivit en älskad klassiker över hela världen. Fåtöljen är ett tydligt exempel på tidlös formgivning där naturens egna material och ett noggrant hantverk resulterat i en möbel som är lika attraktiv i dag som för kommande generationer. Lamino belönades år 1999 med utmärkelsen "Århundradets möbel" av Sköna Hems läsare. Swedese ligger även bakom produkter som pallen Spin, som först ansågs vara omöjlig att producera, bordet Flower och hyllan Libri som tros vara en av morgondagens skandinaviska möbelklassiker.

Swedese designar funktionella och vackra möbler och objekt för människors dagliga liv. Swedeses produkter är flexibla och tar form när de används i olika miljöer. De använder sin kunskap om färg, material och design för att skapa både sinnliga och praktiska upplevelser som tar hänsyn till estetik, ergonomi och funktion. Swedese tror på helheten och ser deras produkter som en del av en större kontext som reflekterar deras egna personlighet som varumärke. På så sätt blir varje produkt en viktig del av en större berättelse. Swedese tillverkar med andra ord inte bara möbler som är vackra att se på utan möbler även möbler som ska kunna gå i arv i flera generationer. De kallar sin vision för "pioneering easy living" - en direkt fortsättning på Yngves inslagna väg, ett bekvämt och hållbart liv. Idag inbegriper den även att värna naturens mångfald och försvara jordens olika ekosystem.

Populära filtreringar

Swedese LaminoLamino fåtöljSwedese fåtöljLamino stolSwedese bordSwedese soffbordSwedese sofforSwedese FlowerSwedese TreeSwedese Libri

c/o Svenssons

Följ oss