FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Tillbaka
Annat
Logga in
|
Kök & Servering/Glas/Champagneglas

Champagneglas

Finns det något bättre sätt att fira en händelse eller fest än med ett glas champagne? Här hittar du champagneglas för att fira speciella tillfällen.
45 träffar
Intermezzo champagneglas 26 cl 2-pack - Guld - Orrefors
Orrefors

Intermezzo champagneglas 26 cl 2-pack, Guld

1 088 kr1 600 kr
På väg till oss
Kampanj
Visar 36 produkter av totalt 45
12

De bästa champagneglasen

Ett glas champagne eller mousserande vin kopplas ofta till festliga tillfällen. Det är ett måste att servera champagnen i ett vackert champagneglas för att sätta guldkant på tillvaron. Dessutom är champagneglas utformade för att framhäva champagnens smak och doft. I vårt sortiment hittar du champagneglas från välkända varumärken som Iittala, Ferm Living och Georg Jensen.

Champagneglas för att bevara bubblorna

Oavsett vilken form eller vad för material ett champagneglas har, är de alltid utformade för att framhäva champagnens smak, doft och lyxighet. Dessutom är de utformade för att bevara bubblorna, då de har en ojämnhet längst ner i kupan. Det är någonting som vanliga vinglas saknar. Därför är det extra viktigt att använda just champagneglas till bubblet.

Olika typer av champagneglas

Det finns många olika champagneglas att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilken som passar dig bäst. Det viktigaste är såklart att glasen tilltalar dig utseendemässigt. Det finns tre olika typer av champagneglas som du kan välja mellan.

Coupeglas

Ett klassiskt och festligt glas är coupeglaset, även kallat coupeskål, champagnekupa eller champagneskål. Coupeglaset är känt för sin runda, låga kupa och smala fot. De fungerar perfekt för att servera klassiska drinkar men funderar också utmärkt som skål för att servera förrätter och efterrätter. Dessa glas fungerar även bra för att bygga champagnetorn som är populära på större fester och bröllop.

Fluteglas

Fluteglas är perfekta om du vill få bubblorna att hålla ännu längre. De har dessutom blivit mer och mer vanliga. Tack vare den smala avlånga formen håller bubblorna i champagnen längre eftersom det tar längre tid för bubblorna att stiga till ytan.

Tulpanglas

Den sista formen av champagneglas är tulpanglaset. Glaset är formad likt en tulpan och smalnar av upptill. Likt flöjtglaset håller tulpanglas bubblorna längre och glaset fångar upp dryckens doft. Det perfekta glaset för mer fruktiga champagner.

Så rengör du bäst dina champagneglas

Rengör glasen så snabbt som möjligt efter användning för att förebygga att champagnen torkar in i glaset. Det gör det svårare att rengöra glasen. De flesta glasen går att diska i diskmaskin, men det är bra att välja ett kortare program med lägre temperatur. Kolla gärna vad som gäller för just ditt champagneglas. Torka glaset direkt efter att den har diskats. Då undviker du fläckar och tvättmedelsrester som kan påverka smaken nästa gång du använder glaset.

Populära filtreringar

Ferm Living champagneglasChampagneglas guldIittala champagneglasKosta Boda champagneglasOrrefors champagneglas

c/o Svenssons

Följ oss