FRI FRAKT ÖVER 499 KR*

PRISGARANTI

SAMMA PRIS ONLINE OCH I BUTIK

Tillbaka
Annat
Logga in
|
Hem /Kök & Servering/Glas/Whiskeyglas & Cognacglas

Whiskeyglas & Cognacglas

Här hittar du vackra och dekorativa whiskey- och cognacglas från välkända märken. Allt från glas till kristall för att just du ska hitta några nya favoritglas.
9 träffar
Visar 9 produkter av totalt 9

Glas för whiskey och cognac 

Det är alltid viktigt att välja glas med omsorg och eftertanke. Alla glas är utformade för att passa extra bra till en specifik dryck. Glasets form och design förhöjer smakupplevelsen av drycken. Av den anledningen är det betydelsefullt att välja ett whiskyglas till whiskeyn och ett konjaksglas till cognacen. Hos oss på Svenssons hittar du vackra glas från välkända märken som passar perfekt till ditt val av avec.  

Många namn för samma glas 

Whiskeyglas kan gå under många olika namn. Exempel på detta är tumblerglas, old-fashionedglas, rockglas eller lowball glas. Oavsett namn är det samma typ av glas som är utformat för att servera whiskey eller konjak. Glasen kännetecknas på den robusta formen och tjocka botten som ger en stabilitet och tyngd i handen. Dessa dekorativa glas funkar självklart utmärkt att servera andra drinkar i men är också mycket snygga som dessertglas. Dessa glas kanske inte kommer till användning allt för ofta men då gör det sig mycket bra som en detalj i ett.  

Populära märken 

  • – tillverkar vackra kupformade glas för både cognac och whiskey.  
  • – har glas i kristall som tillverkas för hand. Därav har varje glas ett unikt utseende.   
  • - här hittar du bland annat avecglas på fot. 

Stavas det whisky eller whiskey?

Hur servar man whiskey?

Svenssons använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.

Läs mer