FRI FRAKT ÖVER 499 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Tillbaka
Annat
Logga in
|

Serviser & Startset

Unna dig serviser och startset för att skapa vackra dukningar för såväl vardagsmiddagar som festligare middagsbjudningar. Här hittar du serviser och porslin som passar för alla tillfällen.
14 träffar
Teema startset - 16 delar - Iittala
Iittala

Teema startset, 16 delar

2 254 kr3 499 kr
I webblager
Kampanj
Visar 14 produkter av totalt 14

Serviser för vackra dukningar

Serviser är den perfekta början för att börja skapa ett fint och väldukat bord, och är ett måste både i vardagen och för festligare tillfällen. Byt ut dina nuvarande serviser för en fräsch omstart, eller köp serviser och startset för första gången när du flyttar hemifrån. Oavsett förutsättningarna har vi någonting för dig.

Våra mest populära varumärken inom serviser och startset

  • Iittala– startsetet från Iittala är perfekt för dig som ska köpa dina första tallrikar eller som vill byta ut servisen du redan har. Välj mellan 8 och 16 delar beroende på vad du behöver.
  • Georg Jensen – varumärket har en hel del vackra serviser med lyxig utstrålning. Välj ett större eller mindre sett i olika former beroende på vad du är ute efter. Georg Jensen har dessutom serviser i olika material.
  • Rörstrand– startsetet från Rörstrands Swedish Grace är det perfekta setet för dig om är ute efter någonting neutralt, samtidigt som det utstrålar elegans.

Matcha servisen med dina bestick

För att göra dukningen mer enhetlig är det fint att matcha bestick och servis. Ta servisens färger och välj därefter bestick som passar utifrån det. Om servisen dessutom har metalliska accenter kan du matcha besticken med dessa.

Välj rätt servis för dig

Serviser tillverkas av en rad olika material, som dels påverkar hur servisen ser ut, men också vilket uttryck de ger. Dessutom påverkar materialet hur du ska sköta om servisen, vilket gör det extra viktigt att ha koll på vilket material som passar just dig. Nedan följer några av de vanligaste materialen på serviser.

  • Keramik: Keramik skapas av lera och detta inkluderar både stengods och porslin. Keramik är ett av de vanligaste materialen och kan genom glasering och dekoration ge serviser med vackra färger och mönster.
  • Porslin: Skiljer sig något från övrig keramiksorter och har ett mer vitt och genomskinligt utseende. Porslin har en väldigt elegant och exklusiv utstrålning, vilket gör att det skiljer sig en del från andra keramiksorter.
  • Stengods: Ingår också i keramik men har en mer rustik och lite grövre stil, vilket är perfekt till trädetaljer eller om du helt enkelt vill bryta av den mer moderna looken lite.
  • Glas: Ett väldigt modernt material som ger ett elegant och unikt utseende till dukningen. Glas går dessutom väldigt bra att kombinera med till exempel keramik.

Populära filtreringar

Barnserviser

Hur tar jag hand om mina serviser?

c/o Svenssons

Följ oss