FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Kunskap & inspiration/Inredningstips/Inne/Presenttips till den designintresserade
Presentbord på Flower bord från Swedese med mortel i marmor från DHS, Oljelykta från Klong, Teema-porslin från Iittala, Vas från Cooee, Stoff Nagel ljusstake, Ripple champagneglas och kökshanddukar från NJRD.

Inne

15 Presenttips till den designintresserade

Högtider, bröllop, examen och födelsedagar är exempel på stunder vi gärna firar stort. En fin och för många viktig del av firandet är gåvor och presenter som vi ger för att visa på uppskattning och omtanke. Designklassiker är alltid ett säkert kort när du ska välja en gåva och för den designintresserade finns det många presenttips att välja bland – låt oss kika närmare på några ut av våra bästa presenttips till den designintresserade som förser hemmet med designglädje i många år.
Uppdaterad: 30 maj 2024
Share article
Presenttips till den designintresserade kan exempelvis vara träfigurer från Kay Bojesen. Brudparet i trä är ett perfekt exempel på klassiska bröllopspresenter som kan leva vidare som ett minne i brudparets hem.

Figuriner från Kay Bojesen - Klassiska bröllopspresenter med  design- & samlarglädje.

Klassiska bröllopspresenter

Till brudparet kan det vara fint att ge bort något klassiskt som håller över tid, som kan följa med genom livets olika skeenden och åldras med värdighet. En designklassiker är alltid en bra idé och här finns det gott om olika designikoner att välja bland, från den minsta lilla vas till ett stycke designmöbel från våra stora formgivare. Klassiska bröllopspresenter är ofta uppskattade och passar de allra flesta, oavsett smak och preferens.

1. För ljusa stunder tillsammans – Flowerpot VP9 portabel lampa

Verner Pantons älskvärda Flowerpot VP9 från danska &Tradition är den lite mindre versionen av originalet från 1968. Den portabla varianten är medvetet lätt för att vara smidig att flytta runt och är utrustad med USB-laddningskabel för enkel laddning. Mångsidig och tidlös utgör denna lampa en perfekt bröllopspresent som kan följa med både genom tid och rum. Lampan finns i flera olika färger, från sobert och stilrent till färgsprakande och blickfångande.

2. Design att bygga vidare på – STOFF Nagel ljusstake

Ett samlarobjekt sedan 1960-talet är ljusstaken Stoff Nagel som ursprungligen ritades av Werner Stoff och Hans Nagel. Ljusstaken i krom finns som solid eller i set om tre och utöver ljusstaken finns även tillbehör som smarta LED-ljus anpassade specifikt för modellen. Denna klassiska bröllopspresent är fin att ge bort som en symbol för att bygga ett liv tillsammans – där ljusstaken precis som livet med åren kan utvecklas till något större och unikt.

En klassisk bröllopspresent och presenttips till den designintresserade är Stoff Nagel ljusstake som finns i mässing eller andra utföranden. Ljusstaken kan köpas i set om tre eller en och en för att kunna bygga den så stor eller liten du vill.

Något att bygga vidare tillsammans på - STOFF Nagel ljusstake i mässing.

Ett presenttips till den designintresserade och uppskattad klassisk bröllopspresent är Ostindia porslin från Rörstrand, här mugg med öra, i vitt med blåa blommor.

Blåvitt porslin att samla på för livet - Ostindia mugg från Rörstrand.

3. Något att börja samla på – Ostindia-porslin från Rörstrand

Ett annat presenttips till den designintresserade kan vara att ge bort något att börja samla på. För ett bröllopspar kan en ny servis vara fin att börja samla gemensamt på, något som kan få växa med åren och som får ett naturligt användningsområde både i vardagen och vid festligare tillfällen. Klassiska bröllopspresenter rimmar väl med Rörstrands blåvita porslin Ostindia som finns i allt från kopp till större fat. En gedigen, tidlös servis som kan få ta sin tid att växa för att slutligen bli komplett.

4. För alla fikastunder – EM77 Termoskanna från Stelton

För alla kommande år av fikastunder och koppar kaffe på tumanhand krävs en termoskanna som klarar jobbet och som samtidigt håller god design. EM77 termoskanna från Stelton är ett exempel på klassiska bröllopspresenter och ett perfekt presenttips till den designintresserade. Den klassiska EM77-kannan är en av Steltons bästsäljare och dessutom en riktig designikon. Termoskannan formgavs av Erik Magnussen redan 1977 och har än idag samma design med det smarta vipp-locket som gör att det inte behöver skruvas av och på. 

 

EM77 termoskanna från Stelton är ett utmärkt exempel på presenttips för den designintresserade och även ett säkert kort bland klassiska bröllopspresenter.

För alla fikastunder på tumanhand - EM77 termoskanna från Stelton.

5. För livets alla buketter – Bloom vas från Georg Jensen

Med ett nytt liv tillsammans kommer dagar och tillfällen som kräver en vas. Pampiga blombuketter, vårens första kvistar eller handplockade direkt från dikeskanten en sommardag – alla dessa blomster kräver en vas som håller det grönskande på plats och det gör Bloom-vasen av Helle Damkjærs för Georg Jensen alldeles ypperligt. En vas är ett säkert kort när det kommer till presenttips och är en favorit bland klassiska bröllopspresenter att ge bort som gåva till den designintresserade.

6. Något mjukt och värmande – Sandstone pläd från Scandi Living

Bland klassiska bröllopspresenter är en vacker, värmande pläd av hög kvalitet ett uppskattat presenttips för den designintresserade. Sandstone pläd från svenska Scandi Living är tillverkad av ren ull med en speciell vävteknik som ger den en vacker struktur. Pläden är tjock och silkeslen i känslan vilket gör den härlig att svepa om sig. Plädarna finns i en rad olika kulörer, så det är enkelt att hitta en som passar den designintresserades stil och hem.

Sandstone pläd i färgen mustard från Scandi Living är ett  annat fint tips bland klassiska bröllopspresenter och ett presenttips för den designintresserade. Den gula pläden är värmande och tillverkad i ren ull.

Varmt & fint för soffa & fåtölj -  Sandstone pläd i färgen mustard från Scandi Living.

CH24 Y-stol från Carl Hansen & Søn är en riktig ikon och klassiker som är perfekt att ge bort till brudparet som bygger sitt föralltid-hem, här i såpad ek.

En stol för generationer av fina stunder runt bordet - CH24 Y-stol i såpad ek.

7. För trivsamma stunder runt bordet – CH24 Y-stol

Till dem som vill skapa en matplats för många år av trivsamma stunder runt bordet är CH24 Y-stol från Carl Hansen & Sønden perfekta gåvan att ge bort. Stolen är en tidlös ikon för modern dansk design, formgiven redan 1949 och därmed den första stolen Hans J Wegner gjorde. Stolen har förutom sin utomordentliga design en hög sittkomfort med sitt välvda ryggstöd och handflätade sits. CH24 finns i flera olika träslag och färgställningar som är fina att kombinera tillsammans.

 

 

8. En plats för avkoppling & återhämtning – Lamino fåtölj

En riktig klassiker med hög komfort och nostalgiska detaljer från 1956 är Lamino fåtölj från svenska Swedese, formgiven av Yngve Ekström. Fåtöljen är tillverkad i en stomme av trä som finns tillgänglig i olika träslag och en klädsel av fårskinn som går att få i olika färger. Denna fåtölj blir förutom en fin inredningsdetalj en given plats för avkopplande stunder och är en bröllopspresent som inte kommer att lämna någon besviken.

Lamino fåtölj från Swedese med stomme i oljad ek och fårskinn i beige. Fåtöljen erbjuder härlig komfort och är perfekt att ge bort i bröllopspresent till den designintresserade.

För alla avkopplande stunder - Lamino fåtölj från Swedese.

Upptäck fler klassiska bröllopspresenter

Se fler

Presenttips till den designintresserade och tips på klassiska examenspresenter uppdukade på ljust träbord. Här står Flowerpot portabel lampa i färgen dark plum tillsammans med Bernadotte termoskanna i terracotta, Alvar Aalto vas i rio brun och Lines porslin i beige från NJRD.

Designklassiker är perfekta presenttips för den designintresserade och passar att ge bort både som bröllops- & examenspresenter.

Examenspresenter till den designintresserade

Till den designintresserade som precis avlagt sin examen eller tagit studenten finns flera klassiska presenttips som passar perfekt att ge bort för att hylla år av hårt arbete och akademiska bedrifter. Ett första egna boende kanske är inom räckhåll och då är det många saker som kan behövas för att bygga ett hem och för att kunna göra det till sitt alldeles egna. Så att kombinera något praktiskt och användbart med god design är en bra idé och gärna något som kan leva ett långt liv och följa med personen i många år.

Coast bestickset från Scandi Living är perfekt att ge bort som en klassisk examenspresent och är ett bra tips för den designintresserade studenten som kanske ska skapa sitt första egna boende.

För stilfulla vardags- & festdukningar - Coast bestickset i rostfritt stål från Scandi Living.

9. För en komplett dukning – Coast bestickset från Scandi Living

Användbart och långlivat är Coast bestickset i rostfritt stål från Scandi Living som består av 24 delar – allt du behöver för en komplett dukning oavsett om det är till vardags eller fest. Besticken har en elegant, matt finish och ett formspråk som känns samtida och enkelt att kombinera med valfritt porslin och glas. Ett komplett bestickset är en perfekt examenspresent och ett användbart presenttips för den designintresserade som föredrar det enkla och stilfulla i vardagen.

10. För alla stunder att fira – Ripple champagneglas från ferm LIVING

Munblåsta, räfflade och tunna gör Ripple champagneglas från danska ferm LIVING en fröjd att avnjuta bubbel ur. Glasen har en estetiskt tilltalande design som gör att de gärna får stå framme när de inte används och kan med fördel kombineras med övriga delar ur dem omtyckta Ripple-serien, vilken i sig är ett bra presenttips. Glasen är perfekta att ge bort i examenspresent och är för den designintresserade en garanterat uppskattad gåva som kan plockas fram när det är dags att fira – högt & lågt.

Ripple champagneglas från Ferm Living är ett fint presenttips till den designintresserade och en perfekt examenspresent som kan användas vid festliga tillfällen.

När det är dags att fira - Ripple champagneglas från ferm LIVING.

Mateus-porslin är populära studentpresenter som även är moderna klassiker. Oyster-serien finns i både skålar, fat och tallrikar i en rad olika färger vilket gör att man enkelt kan kombinera hur man vill. Här Oyster-skålar i vitt.

Porslin att börja samla och bygga vidare på - Oyster-serien från Mateus

11. En servis att samla på – Oyster från Mateus

Oyster från svenska Mateus är en handtillverkad och handmålad porslinsserie tillverkad i Portugal med en vacker vågig kant som för tankarna till havet, musslor och ostron. Den genomtänkta tillverkningsprocessen där varje penseldrag lämnar ett eget avtryck gör att varje exemplar blir helt unikt. Oyster finns i flera olika delar som gör att du kan skapa en komplett dukning, den finns även i en rad olika färger som med fördel kan kombineras för en mer dynamisk dukning.

12. Lekfull designglädje med samlarvärde – Träfigurer från Kay Bojesen

Något att samla på och som skänker designglädje till hemmet är Kay Bojesens berömda träfigurer som finns i en rad olika utföranden – mest känd är kanske apan från 1951 som finns från i hela fyra storlekar och i olika träslag. Träfigurerna är ett presenttips som passar den designintresserade oavsett ålder och är perfekt för den som vill börja samla på tidlös design som inte tar särskilt stor plats men som bidrar med desto större designglädje!

Kay Bojesens träfigurer är ett populärt presenttips till den designintresserade och är även perfekt examenspresent till den som vill börja samla på designikoner.

Små designikoner med stor designglädje - Kay Bojesen apa liten & tillhörande studentmössa.

Crackle vas från Kosta Boda, här i cirkulärt glas som ger den en ljusblå ton är formgiven av Åsa Jungnelius med en teknik som ger ett krackelerat glas. Vasen är perfekt att ge bort i studentpresent då den blir en fin inredningsdetalj både med och utan blommor.

För alla små & stora buketter - Crackle vas från Kosta Boda.

13. För alla små & stora buketter - Crackle vas

Oavsett bukett eller ej så är Crackle vas från Kosta Boda en inredningsdetalj som gärna får stå framme och ta för sig. Vasen som är formgiven av Åsa Jungnelius är tillverkad med en teknik som ger glaset en krackelerad yta, vilket skapar en oemotståndllig taktilitet. Crackle är perfekt att ge bort i studentpresent till den designintresserade som uppskattar modern design med det lilla extra.

14. För allt fint att förvara - String 1949-2024 hylla Limited Edition

För den som bor på liten yta och behöver förvaring utan att behöva tumma på vare sig kvalitet och estetik är String1949-2024 hylla Limited Edition en perfekt möbel att ge bort som studentpresent. Denna hylla i limiterad upplaga är en hyllning till Nisse och Kajsas prisbelönta design från 1949. Tillverkad med blå väggpaneler och hyllor i massivt furu, precis som det vinnande originalet. Denna begränsade upplaga är framtagen för att fira 75-årsjubileet av den älskade String-hyllan vilket gör den till en extra unik designgåva.

String 1949-2024 hylla Limited Edition är perfekt att ge bort i studentpresent till den designintresserade som kanske bor på en mindre yta.

Formstark förvaring till stort & smått - String 1949-2024 hylla Limited Edition.

För den designintresserade studenten som kanske flyttar till sitt första egna hem är Pond spegel från Ferm Living ett bra tips. Den formstarka spegeln har ett modernt uttryck som gör den både praktisk och dekorativ.

I

Inredningsdetalj med karaktär - Pond spegel från Ferm Living.

15. Fin form för vägg - Pond spegel

Med Pond spegel från Ferm Living får man både en formtstark detalj och det praktiska i ett. Spegeln har en modern design med organiska former med en tunn ram i mässing. Pond kan hängas både lodrätt och vågrätt vilket ger utrymme för kreativitet i inredningen. En kul inredningsdetalj att ge bort till den som uppskattar moderna former och uttryck.

Josefin Beijer
Skribent

Upptäck fler examenspresenter

Se fler

Ta del av fler tips

c/o Svenssons

Följ oss