FRI FRAKT ÖVER 499 KR*

PRISGARANTI

125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Hem /Kunskap & inspiration/Inredningstips/Inne/Presenttips till den designintresserade
Presentbord på Flower bord från Swedese med mortel i marmor från DHS, Oljelykta från Klong, Teema-porslin från Iittala, Vas från Cooee, Stoff Nagel ljusstake, Ripple champagneglas och kökshanddukar från NJRD.

Inne

11 Presenttips till den designintresserade

Högtider, bröllop, examen och födelsedagar är exempel på stunder vi gärna firar stort. En fin och för många viktig del av firandet är gåvor och presenter som vi ger för att visa på uppskattning och omtanke. Designklassiker är alltid ett säkert kort när du ska välja en gåva och för den designintresserade finns det många presenttips att välja bland – låt oss kika närmare på några ut av våra bästa presenttips till den designintresserade som förser hemmet med designglädje i många år.
Tisdag 25 april 2023
Share article
Presenttips till den designintresserade kan exempelvis vara träfigurer från Kay Bojesen. Brudparet i trä är ett perfekt exempel på klassiska bröllopspresenter som kan leva vidare som ett minne i brudparets hem.

Figuriner från Kay Bojesen - Klassiska bröllopspresenter med  design- & samlarglädje.

Klassiska bröllopspresenter

Till brudparet kan det vara fint att ge bort något klassiskt som håller över tid, som kan följa med genom livets olika skeenden och åldras med värdighet. En designklassiker är alltid en bra idé och här finns det gott om olika designikoner att välja bland, från den minsta lilla vas till ett stycke designmöbel från våra stora formgivare. Klassiska bröllopspresenter är ofta uppskattade och passar de allra flesta, oavsett smak och preferens.

1. För ljusa stunder tillsammans – Flowerpot VP9 portabel lampa

Verner Pantons älskvärda Flowerpot VP9 från danska &Tradition är den lite mindre versionen av originalet från 1968. Den portabla varianten är medvetet lätt för att vara smidig att flytta runt och är utrustad med USB-laddningskabel för enkel laddning. Mångsidig och tidlös utgör denna lampa en perfekt bröllopspresent som kan följa med både genom tid och rum. Lampan finns i flera olika färger, från sobert och stilrent till färgsprakande och blickfångande.

2. Design att bygga vidare på – STOFF Nagel ljusstake

Ett samlarobjekt sedan 1960-talet är ljusstaken Stoff Nagel som ursprungligen ritades av Werner Stoff och Hans Nagel. Ljusstaken i krom finns som solid eller i set om tre och utöver ljusstaken finns även tillbehör som smarta LED-ljus anpassade specifikt för modellen. Denna klassiska bröllopspresent är fin att ge bort som en symbol för att bygga ett liv tillsammans – där ljusstaken precis som livet med åren kan utvecklas till något större och unikt.

En klassisk bröllopspresent och presenttips till den designintresserade är Stoff Nagel ljusstake som finns i krom eller andra utföranden. Ljusstaken kan köpas i set om tre eller en och en för att kunna bygga den så stor eller liten du vill.

Något att bygga vidare tillsammans på - STOFF Nagel ljusstake i krom.

Ett presenttips till den designintresserade och uppskattad klassisk bröllopspresent är Blue Elements porslin från Royal Copenhagen, här kopp utan öra med vackert handmålat blått mönster.

Blåvitt porslin att samla på för livet - Blue Elements mugg från Royal Copenhagen.

3. Något att börja samla på – Blue Elements-porslin från Royal Copenhagen

Ett annat presenttips till den designintresserade kan vara att ge bort något att börja samla på. För ett bröllopspar kan en ny servis vara fin att börja samla gemensamt på, något som kan få växa med åren och som får ett naturligt användningsområde både i vardagen och vid festligare tillfällen. Klassiska bröllopspresenter rimmar väl med Royal Copenhagens blåvita porslin Blue Elements som finns i allt från kopp till större fat. En gedigen, exklusiv servis som kan få ta sin tid att växa för att slutligen bli komplett.

4. För alla fikastunder – Bernadotte termoskanna med pushlock

För alla kommande år av fikastunder och koppar kaffe på tumanhand krävs en termoskanna som klarar jobbet och som samtidigt håller god design. Bernadotte termoskanna med pushlock från Georg Jensen är exempel på klassiska bröllopspresenter och ett perfekt presenttips till den designintresserade. Kannan är en del av serien med samma namn, formgiven av Sigvard Bernadotte. Den handpolerade termoskannan har ett praktiskt lock med push-funktion som gör att du slipper skruva av locket vid servering, dessutom håller den kaffet eller annan varm dryck varmt i minst sex timmar.

Bernadotte termoskanna med pushlock är ett utmärkt exempel på presenttips för den designintresserade och även ett säkert kort bland klassiska bröllopspresenter.

För alla fikastunder på tumanhand - Bernadotte termoskanna med pushlock från Georg Jensen.

5. För livets alla buketter – Squeeze vas från Orrefors

Med ett nytt liv tillsammans kommer dagar och tillfällen som kräver en vas. Pampiga blombuketter, vårens första kvistar eller handplockade direkt från dikeskanten en sommardag – alla dessa blomster kräver en vas som håller det grönskande på plats och det gör Squeeze-vasen av Lena Bergsrtröm för Orrefors alldeles ypperligt då dess sammanpressade partier håller stjälkar på plats, oavsett omfång. En vas är ett säkert kort när det kommer till presenttips och är en favorit bland klassiska bröllopspresenter att ge bort som gåva till den designintresserade.

6. Något blått och värmande – Mohair pläd från Stackelbergs

Bland klassiska bröllopspresenter är en vacker, värmande pläd av hög kvalitet ett uppskattat presenttips för den designintresserade. Mohair pläd från svenska Stackelbergs är tillverkad utifrån tradition, genuint hantverk och fin kvalitet där extra utmärkande är de rullade fransarna som görs för hand enligt gammal hantverkstradition. Varje pläd tillverkas via en av världens främsta producenter av mohairplädar i Sydafrika där ambitionen är att bevara en naturnära produktion, hantverkskunnande och hög kvalitet genom alla led. Plädarna finns i en rad olika kulörer, så det är enkelt att hitta en som passar den designintresserades stil och hem.

Mohair pläd i blått från Stackelbergs är ett  annat fint tips bland klassiska bröllopspresenter och ett presenttips för den designintresserade. Den blåa pläden är värmande och tillverkad i mohair av högsta kvalitet.

Varmt & fint för soffa & fåtölj -  Mohair pläd i färgen tide & blue fog från Stackelbergs.

Upptäck fler klassiska bröllopspresenter

Presenttips till den designintresserade och tips på klassiska examenspresenter uppdukade på ljust träbord. Här står Flowerpot portabel lampa i färgen dark plum tillsammans med Bernadotte termoskanna i terracotta, Alvar Aalto vas i rio brun och Lines porslin i beige från NJRD.

Designklassiker är perfekta presenttips för den designintresserade och passar att ge bort både som bröllops- & examenspresenter.

Examenspresenter till den designintresserade

Till den designintresserade som precis avlagt sin examen eller tagit studenten finns flera klassiska presenttips som passar perfekt att ge bort för att hylla år av hårt arbete och akademiska bedrifter. Ett första egna boende kanske är inom räckhåll och då är det många saker som kan behövas för att bygga ett hem och för att kunna göra det till sitt alldeles egna. Så att kombinera något praktiskt och användbart med god design är en bra idé och gärna något som kan leva ett långt liv och följa med personen i många år.

Coast bestickset från Scandi Living är perfekt att ge bort som en klassisk examenspresent och är ett bra tips för den designintresserade studenten som kanske ska skapa sitt första egna boende.

För stilfulla vardags- & festdukningar - Coast bestickset i rostfritt stål från Scandi Living.

7. För en komplett dukning – Coast bestickset från Scandi Living

Användbart och långlivat är Coast bestickset i rostfritt stål från Scandi Living som består av 24 delar – allt du behöver för en komplett dukning oavsett om det är till vardags eller fest. Besticken har en elegant, matt finish och ett formspråk som känns samtida och enkelt att kombinera med valfritt porslin och glas. Ett komplett bestickset är en perfekt examenspresent och ett användbart presenttips för den designintresserade som föredrar det enkla och stilfulla i vardagen.

8. För alla stunder att fira – Ripple champagneglas från ferm LIVING

Munblåsta, räfflade och tunna gör Ripple champagneglas från danska ferm LIVING en fröjd att avnjuta bubbel ur. Glasen har en estetiskt tilltalande design som gör att de gärna får stå framme när de inte används och kan med fördel kombineras med övriga delar ur dem omtyckta Ripple-serien, vilken i sig är ett bra presenttips. Glasen är perfekta att ge bort i examenspresent och är för den designintresserade en garanterat uppskattad gåva som kan plockas fram när det är dags att fira – högt & lågt.

Ripple champagneglas från Ferm Living är ett fint presenttips till den designintresserade och en perfekt examenspresent som kan användas vid festliga tillfällen.

När det är dags att fira - Ripple champagneglas från ferm LIVING.

9. Livets första servis – Swedish Grace-porslin från Rörstrand

För någon som bygger sitt första egna hem kan en klassisk, stilren och tidlös servis vara på sin plats. En klassisk examenspresent och som gjord för den designintresserade är servisen Swedish Grace från Rörstrand, formgiven av Louise Adelborg 1930. Den tidlösa designen med den vackra reliefen inspirerad av vajande veteax tycks aldrig gå ur tiden och finns i flera fina färger som kan kombineras eller stå var för sig – med samtliga delar får du en komplett servis som kan leva med dig livet ut.

10. Lekfull designglädje med samlarvärde – Träfigurer från Kay Bojesen

Något att samla på och som skänker designglädje till hemmet är Kay Bojesens berömda träfigurer som finns i en rad olika utföranden – mest känd är kanske apan från 1951 som finns från i hela fyra storlekar och i olika träslag. Träfigurerna är ett presenttips som passar den designintresserade oavsett ålder och är perfekt för den som vill börja samla på tidlös design som inte tar särskilt stor plats men som bidrar med desto större designglädje!

Kay Bojesens träfigurer är ett populärt presenttips till den designintresserade och är även perfekt examenspresent till den som vill börja samla på designikoner.

Små designikoner med stor designglädje - Kay Bojesen apa liten & tillhörande studentmössa.

Trio Drop kruka från Klong är en vacker examenspresent och utmärkt presenttips till den designintressrade. Krukan förhöjer även den enklaste krukväxten och blir en stilfull detalj i hemmet.

För en vacker fönsterbräda - Trio Drop kruka från Klong.

11. För långlivade växter – Trio Drop kruka från Klong

Lättskötta växter som kan leva länge blir extra fina i en stilfull kruka – Trio Drop kruka från svenska Klong är formgiven av Ania Pauser som hittade inspiration till krukans mönster i hennes egna lampor och mattor. Krukan har ett vackert genombrutet mönster som skapar både djup och karaktär. Krukan består av tre delar; en innerkruka, en ytterkruka samt ett tillhörande fat. Alla delar är tillverkade i tunn plåt som varsamt lackerats i en matt porslinsliknande yta medan det tillhörande fatet är tillverkat i blank mässing. Denna kruka är en klassisk examenspresent och ett bra presenttips som garanterat sätter lite extra formglädje på den designintresserades hem.

Josefin Beijer
Skribent

Upptäck fler examenspresenter

Se fler

Ta del av fler tips

Svenssons använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.

Läs mer