FRI FRAKT ÖVER 499 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Kunskap & inspiration/Reportage/Hemma hos/Mysig belysning hemma hos Elin Lannsjö
Hemma hos kreatören Elin Lannsjö finns det gott om mysig belysning, här syns Taccia bordslampa från Flos i vardagsrummet, placerad på ett vackert sidobord i sten.

Hemma hos

Mysig belysning hemma hos Elin Lannsjö

I Göteborg finns en vackert belägen landshövdingsvåning, inredd med fingertoppskänsla, där färg, form och god design förenas på ett inspirerande och estetiskt tilltalande vis – här bor profilen Elin Lannsjö som har många kreativa bollar i luften – från keramiker till bloggare och allt där emellan. Vi fick glänta på dörren till Elins vackra hem och ta del av hennes inredningsfilosofi samt hur hon väljer att inreda med mysig belysning.
Tisdag 27 februari 2024
Share article

God design i två plan

Vi har fått äran att glänta på dörren till en vackert belägen landshövdingsvåning i två plan i centrala Göteborg, ett hem som tillhör kreatören Elin Lannsjö och som kommit att bli en stor inspirationskälla för hennes stora följarskara. Vi börjar med att lära känna Elin lite bättre och frågar hur hon skulle beskriva sig själv som person:

-Jag skulle beskriva mig som en kreativ person som dras till vackra miljöer, naturen och det genuina i både material och människor. Jag har en förkärlek till bakverk, satintäcken och doften av kaprifol.

Elin är en erkänd bloggare och inredningsprofil, men hur kom det sig att hon började med det och hur ser hennes bakgrund ut?

-Jag har en bakgrund som textilekonom men har mest jobbat som keramiker inom inredningsdesign och styling. Jag arbetar också med content, influencer marketing och som bloggare på ELLE Decoration. Jag älskar verkligen det jag gör och känner mig så tacksam över det.
Mysig belysning hemma hos Elin Lannsjö, här ser vi Elin tillsammans med sin sambo Victor sittandes i sin soffa i den modernt, inredda lägenheten.

Kreatören Elin Lannsjö & hennes sambo Victor.

Hemma hos Elin Lannsjö finns det gott om mysig belysning, här hänger den pampiga pendeln Stochastic från Lucepan över den moderna köksön i rostfritt stål.

Som ett smycke - Stochastic pendel från Luceplan.

Elins inredningsfilosofi – Minimalism med en nerv

Det hem vi får kika in i är helt fantastiskt och vi slås av Elins fingertoppskänsla för färg och form, hur hon kombinerar färger, material och föremål på ett harmoniskt men samtidigt eklektiskt sätt. Vi frågar Elin hur hon själv ser på sin stil och har hon någon inredningsfilosofi?

-Min främsta intention när jag inreder hemma är att skapa ett boende som är vilsamt för själen och för ögat. Minimalism, naturliga material, sköna möbler och sobra toner är viktiga element när jag inreder. Men det måste också finnas en nerv, en spänning i inredningen. Därför tycker jag om att kombinera stilar och jag sneglar gärna åt Japanskt, typiskt låga möbler, Italienskt gärna 60/70-tal och jag bejakar gärna skandinaviska värden som kärleken vi har till ljuset.

I Elin Lannsjös vardagsrum samsas både nya och gamla designklassiker, mysig belysning får hon till genom att exempelvis inreda med bordslampor som Taccia från italienska Flos.

Minimalism med en nerv - så beskriver Elin sin inredningsfilosofi.

Inspireras av stilen

Praktisk & mysig belysning – Elins belysningsmåsten

En av de kanske allra viktigaste komponenterna när du inreder ditt hem är belysningen. Hur vi inreder med lampor är avgörande för hur ett rum upplevs men också nödvändigt av praktiska själ. Elin har verkligen lyckats inreda med mysig belysning i sitt hem och kombinerar både allmänbelysning med olika ljuspunkter för att skapa stämning och intressanta blickfång. Vi ber henne berätta hur hon inreder med belysning och vilka som är hennes bästa tips:

-Att kombinera belysning som har olika sorters funktioner är ett genidrag tycker jag. Till en funktionell allmänbelysning som sprider jämt ljus i ett rum lägger jag alltid till stämningsgivande belysning som bords- vägg- och golvlampor. De bidrar med en inbjudande känsla genom sitt mjuka och diffusa ljus. Jag skulle säga att detta är den absolut viktigaste formen av ljussättning för mig här hemma. Utöver det använder vi också funktionsbelysning dvs. riktad belysning genom spotlights mot en tavla eller en del av en vägg för att skapa effektfull belysning som lockar till sig ögat. 

Det finns många olika lampor att välja bland, både när det kommer till stil och funktion, Elin förklarar hur hon resonerar när hon väljer lampor och ger oss även sina bästa tips på vad man ska tänka på:

-Jag älskar att inreda med lampor som i sig är väldigt vackra. Lampor som är skulpturala och som bidrar med en känsla eller härligt uttryck även när de inte är tända. När jag väljer belysning till en specifik plats är mitt tips att välja lampa utifrån kontrast eller harmoni till miljön. Antingen väljer jag en lampa som står ut på ett spännande sätt eller en som mjukt smälter in i omgivningen, båda sätt är bra knep för att ta hänsyn till den miljö som ska få ny belysning.

Mysig belysning hemma hos Elin Lannsjö, här Akari bordslampa från Vitra placerad i sovrum där den sprider ett stämningsfullt, varmt sken.

Stämningsfullt ljus i sovrummet får man med Akari bordslampa från Vitra.

Hemma hos kreatören Elin Lannsjö hittar man mysig belysning i alla rum, som i köket där den pampiga pendeln Stochastic från Lucepan hänger, försedd med 48 opalvita klot som hänger i ett kluster.

Ljuspunkt med unikt formspråk - Stochastic pendel från Luceplan.

Taccia bordslampa från Flos är ett exempel på mysig belysning som Elin Lannsjö valt att inreda med i sitt vardagsrum, här placerad på vackert sidobord i sten.

Favorit från Flos - Taccia bordslampa i svart med glaskupa.

3 designlampor – tre olika stilar & funktioner

I Elins vackra våning uppmärksammar vi flera välkända belysningsfavoriter och designlampor, bland annat bordslampan Taccia från Flos, Akari 1A från Artek och taklampan Stochastic från Luceplan – tre helt olika lampor med utstickande design och funktioner. Hur kom det sig att Elin valt att inreda med dessa tre?

-Vi totalrenoverar vårt hem sedan i höstas och hämtar mycket inspiration i japanska och italienska element tillsammans med nordisk stil och detta märks även i valet av belysning. Kombinationen av dessa lampor är underbar i sin krock och spretighet. Vi har dels den italienska lampan Taccia av Flos.

-Jag valde den för det nästan brutala uttrycket som harmoniserar med eldstaden som vi har byggt i loungen. Ljusskulpturen och bordslampan Akari 1A från Artek är tillverkad i delikat shoji-papper av japanska formgivaren Isamu Noguchioch och det glödande ljuset genom pappret är otroligt inbjudande. Till sist har vi den supermoderna taklampan Stochastic från Italienska Luceplan, formgiven av norska Daniel Rybakken. Det är en pendellampa som passar perfekt ovanför nya köksön. 

Tre fantastiska lampor i sig som trots sina olika stilar hittat sin perfekta plats i Elins härliga hem. Designlampor tenderar gärna att bli fler när man har fått mersmak på lysande form, så vi undrar har Elin någon drömlampa på sin lista?

-Jag drömmer om Shogun av Artemide och Biagio Table lamp av fantastiska Tobia Scarpa för Flos, 1968. Någon gång ska de bli mina. Hoppas jag! Avslutar Elin.

 

Foto: Elin Lannsjö

I sovrummet har Elin Lannsjö inrett med mysig belysning för att få rummet att kännas harmoniskt. Här står bordslampan Akari från Vitra, en skulptural lampa av rispapper med svart stålstativ.

Skulptural stämningshöjare - Akari bordslampa från Vitra.

Josefin Beijer
Skribent

Upptäck mer mysig belysning

Se fler

c/o Svenssons

Följ oss