FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|

Mattor & Textilier

Skötselråd Tyg

Det är nog inte många som tänker på att tyget på en ny möbel behöver behandlas med fläckskyddande spray innan möbeln tas i bruk. Vi ger dig tipsen hur du underhåller tyget på dina möbler.
Onsdag 11 november 2020
Share article

Tyget på en möbel blir ganska lätt solkigt om det inte sköts på rätt sätt. När det handlar om att sköta ett tyg handlar det mycket om att vara varsam och försiktig.  En ny möbel kan behandlas med fläckskyddande spray innan möbeln tas i bruk.

Ytsmuts och solkighet

Dammsug möbeln regelbundet. Blöt microduk i varmt vatten (ev. några droppar diskmedel) och vrid ur hårt. Vik och rulla duken till en hård rulle. Dra rullen fram och tillbaka över de solkiga partierna.  

Tag bort fläcken medan den är färsk!

Tag reda på vad som orsakat fläcken och gör alltid en blindtest så att du vet att textilen klarar de vätskor du använder. Gnid inte utan sug upp fuktighet med en torr trasa.

Arbeta utifrån och in mot fläcken

Låt aldrig lösningsmedel tränga in genom tyget då det lätt kan få skumplast eller skumgummi att svälla. Om möjligt, placera ett sugande papper/textil på baksidan av fläckområdet och byt ofta. Fläckborttagning ska anpassas till tyg och fläcktyp. 

c/o Svenssons

Följ oss