FRI FRAKT ÖVER 499 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Tillbaka
Annat
Logga in
|
Mattor/Runda mattor

Runda mattor

Skapa ett mjukt och trevligt intryck i ett rum med en rund matta. I vårt sortiment hittar du runda mattor i olika storlekar, färger och mönster.
138 träffar
Birds nest handtuftad matta Ø220 cm - Winter green - Kateha
Kateha

Birds nest handtuftad matta Ø220 cm, Winter green

18 450 kr
Beställningsvara
ferm LIVING matta rund Ø130 cm - Black dots - Ferm LIVING
Ferm LIVING

ferm LIVING matta rund Ø130 cm, Black dots

624 kr779 kr
I webblager
Designarkiv
Visar 36 produkter av totalt 138
1
...
4

Runda mattor - en mjukare form som skapar större rum

För att ge ett rum en mjuk och harmonisk känsla kan en rund matta vara det perfekta alternativet på golvet. Jämfört med en rektangulär matta känns runda mattor mindre kantiga och därmed lite mer luftiga. Med runda mattor kan du dessutom få ett rum att se större ut. På Svenssons har vi ett brett utbud av runda mattor från välkända varumärken i olika storlekar, färger och mönster. 

Våra mest populära runda mattor

En rund matta passar i de flesta rummet, litet som stort, och på Svenssons hittar du runda mattor från kända varumärken. Nedan ser du några av våra mest populära varumärken inom runda mattor. 

Runda mattor till barnrummet

Runda mattor används ofta för att ge rummet en harmonisk känsla, men också för att få rummet att kännas lite större. En rund matta passar därför perfekt till barnrummet, som kanske inte är det största rummet i hemmet, och vi har mattor som passar utmärkt. Letar du efter en rund matta till just barnrummet har Ferm Living olika runda mattor som passar perfekt till barnrummet. 

Olika storlekar på runda mattor

Precis som alla andra mattor kommer runda mattor i olika storlekar. Det viktigaste att tänka på när du ska välja storlek på matta är såklart vad du får plats med i rummet. På Svenssons hittar du runda mattor i alla storlekar, från mindre på Ø80 till större mattor upp till Ø250. Mät upp rummet och se vad som passar dig!

Olika material och texturer på runda mattor

Runda mattor görs i en rad olika material som i sin tur även påverkar mattans struktur. Några exempel på material på runda mattor är ull, jute och bomullsmattor, men de kommer även i olika färger. Bryt av det naturliga vardagsrummet med en vackert mönstrad eller färgad matta, eller välj en mer neutral färg som passar till allting. Det är också fint att matcha mattan med övriga textilier i rummet, exempelvis gardineroch prydnadskuddar

Vart ska en rund matta placeras?

Medan kanske de flesta mattor har den klassiska, fyrkantiga formen, är det fint att bryta av och skapa en mjukare form med en rund matta. Det skapar dessutom en väldigt fin kontrast mot de många kanter som oftast finns i ett hem. Runda mattor passar till allting, exempelvis är de perfekta under runda matbord. Det är också fint att köpa en mindre rund matta till barnrummet eller badrummet. 

Populära filtreringar

Vit rund mattaGrå rund mattaGrön rund mattaBeige rund mattaSvart rund mattaRosa rund mattaRöd rund matta

c/o Svenssons

Följ oss