FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Varumärken/House of Finn Juhl

House of Finn Juhl

Finn Juhl, en sann dansk designikon, har lämnat ett betydande arv inom modernistisk estetik där skandinavisk enkelhet möter skickligt hantverk. Med en passion för att skapa funktionella och vackra möbler har House of Finn Juhl gett liv åt ikoniska stolar, soffor och bord som har vunnit världens beundran och berikar hem världen över.

193 träffar sorterat på
Nyhavn desk skrivbord utan skrivbordslådor - Valnöt-svarta ben - House of Finn Juhl
House of Finn Juhl

Nyhavn desk skrivbord utan skrivbordslådor, Valnöt-svarta ben

22 990 kr
Beställningsvara
Visar 36 produkter av totalt 193
1
...
6

Vem var Finn Juhl?

Finn Juhl, född 1912 i Danmark, var en banbrytande designer och arkitekt som har blivit en ikon inom skandinavisk designvärld. Han var en kreativ visionär med en passion för estetik och funktionalitet. Juhl började sin utbildning med målet att bli konsthistoriker, men hans öde tog en annan väg när han insåg sin passion för arkitektur. Hans utbildning vid Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn satte grunden för en enastående karriär som designer.

Hur skapar House of Finn Juhl unika möbler?

Finn Juhl hade en unik designfilosofi som präglades av skulpturala linjer, elegans och funktionalitet. Han förenade japansk träbearbetningsteknik med dansk textiltradition för att skapa möbler som utmärkte sig med sina rena linjer och noggranna detaljer. Hans arbete var en hyllning till konsten att förena form och funktion på ett sätt som tilltalar både ögat och sinnet. House of Finn Juhls möbler är inte bara praktiska, de är även konstverk som berör och inspirerar.

Arvet av Finn Juhl: Tidlösa Designklassiker

Finn Juhls arv lever vidare genom hans tidlösa designklassiker. Hans ikoniska möbler, såsom Pelican Chair, 45-stolen och Chieftain, har stått emot tidens tand och förblir lika aktuella och eftertraktade idag som när de först skapades. Juhls arbete är en påminnelse om den varaktiga skönheten i skandinavisk design och hantverk. Välkommen till världen av Finn Juhl, där passionen för design och skicklighet fortsätter att beröra och inspirera generation efter generation.

Vilka storters möbler tillverkar House of Finn Juhl?

House of Finn Juhl är mest kända för att designa och skapa en bred variation av möbler. Katalogen omfattar främst stolar, fåtöljer, soffor och bord. Dessa möbler karaktäriseras av rena linjer, organiska former och en stark betoning av estetik, samtidigt som de är funktionella och bekväma. Många av hans möbler är ikoniska och har blivit tidlösa designklassiker som fortfarande tillverkas och används idag. House of Finn Juhls arbete har blivit synonymt med skandinavisk design och hyllas för sitt fokus på detaljer, kvalitet och hantverk.

c/o Svenssons

Följ oss