FRI FRAKT ÖVER 499 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Varumärken/Secto Design

Secto Design

Secto Designs vackra lampor i formpressad björk från Finland har hittat sin självklara plats i många svenska hem. Många storlekar och utförande formgivna av Inredningsarkitekt Seppo Koho i en enhetlig design som gör lamporna både lättplacerade och möjliga att kombinera på ett raffinerat och stilsäkert sätt.

88 träffar
Octo Small 4241 taklampa - Svart laminat - Secto Design
Secto Design

Octo Small 4241 taklampa, Svart laminat

8 480 kr
I webblager
Visar 36 produkter av totalt 88
1
...
3

Secto Design - skandinaviska lampor från Finland

Secto Design är känt över hela världen för sina ikoniska lampor. En lampa från Secto Design har en enkel och diskret design, som passar in i de flesta hem och miljöer. Secto Design har lampor för hela hemmet, till exempel pendellampa som passar perfekt över matbordet. Golvlampor bidrar till att skapa rätt ljus i vardagsrummet för olika stämningar och vägglamporär praktiska lösningar där du vill ha extra ljus. bordslampor är perfekt som läslampor för kontoret ett stående på nattduksbordet.  

Det finska varumärket Secto Design grundades 1995 av Tuula Jusélius, som då sökte efter en designer till sitt nystartade företag. In klev den nyutexaminerade designer Seppo Koho och ett spännande samarbete tog sin början. Ett samarbete rotat i ett gemensamt intresse och respekt för skandinavisk design och trä.  

När kunderna började uttrycka att det inte fanns några lampor på marknaden som passade till varumärkets populära trämöbler tog Seppo Koho fram idén om en lampa gjord av björkfanér. Den allra första Secto Design lampan såg sitt ljus – Secto 4200, och blev ryggraden i varumärkes berömda kollektion.  

Sedan början på 2000-talet har varumärket lämnat möblerna bakom sig och fokuserar istället helt på sitt ikoniska sortiment av lampor. Idag innehåller deras sortiment populära serier som exempelvis Octo 4240, Petite 4639 och Secto 4210 och kan ses i alltifrån museum som Museum of Modern Art i New York till privata hem. c/o Svenssons

Bli medlem och få 100 kr rabatt på ditt nästa köp*

Följ oss