FRI FRAKT ÖVER 599 KR*

PRISGARANTI

SAMMA PRIS ONLINE OCH I BUTIK

125 ÅR I BRANSCHEN

Tillbaka
Annat
Logga in
|

Ölglas

Servera iskall öl i ett fint ölglas. Här hittar du ölglas från högkvalitativa och populära märken.
12 träffar
Visar 12 produkter av totalt 12

Att tänka på när du köper ölglas

Ölglas till olika sorters öl lyfter fram ölets smak och doft på bästa sätt och kan inte saknas i något hem. Högkvalitativa ölglas ökar inte bara njutningen av ölen utan kan också bidra till en stilren dukning. Vårt sortiment har ett brett utbud av ölglas i olika storlekar och stilar, så att du ska kunna hitta exakt det du letar efter!

Det är inte lätt att veta vad du ska tänka på när du köper dina nya ölglas. Vi hjälper till så gott vi kan. Här är några saker att ha i åtanke.

  • Öl blir nästan alltid godare i ett rymligt glas där en rejäl skumkrona får plats.
  • Ett bra ölglas ska vara kupat eller tulpanformat. Detta för att glaset ska kunna frigöra aromer ur ölen.
  • Undvik glas i plast, då plast inte gör drycken rättvisa och kan ge en otrevlig bismak.
  • Olika typer av öl gör sig bäst i olika glas. Välj form på glas efter ölsort.

Olika glas för olika sorter

Ölglas kommer i många olika former och utföranden och det bästa glaset beror helt på vilken ölsort du kommer att dricka. Att välja rätt ölglas är det bästa sättet att få ölen att smaka så bra det bara kan. Några av de vanligaste ölglasen är följande:

  • Kupade ölglas – större ölglas på fot som passar bra till Stout och liknande mörka och smakrika ölsorter.
  • Höga, smala glas – de hjälper till att skapa en större skumkrona som passar bra till Lager.
  • Ölglas på fot med svängd kant – ett ölglas format som en tulpan, det bevarar kylan, skummet och doften och passar väldigt bra till ölsorten Ale.
  • IPA-glas – kupade ölglas på fot som är framtagna för Indian Pale Ale.
  • Höga ölglas med vid öppning – ölglas format som en trumpet. Glaset är bredare upptill och smalare nedtill och passar bra för veteöl.
  • Ölglas med handtag – sätter stämningen men håller inte kvar dofterna på samma sätt som ett glas med smalare öppning.

Så rengör du dina ölglas

Oavsett om du rengör ditt ölglas för hand eller om du diskar i diskmaskin är det viktigt att det inte finns några rengöringsrester kvar på glaset efter rengöringen, då det kan påverka ölsmaken. Undvik också att torka glaset med en kökshandduk eller trasa då fibrer kan fastna på ölglaset. Det är bättre att låta glasen lufttorka. När du torkar glasen, ställ ölglasen upp och ner på ett galler så att glasen lufttorkas underifrån.

De bästa ölglasen för dig

Vi har många ölglas i olika utförande så att du ska kunna hitta ölglas som passar dig. Välj från en mängd olika välkända varumärken, våra ölglas från Orrefors är några av våra mest populära ölglas, varför inte spana in dem?

Svenssons använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.

Läs mer