FRI FRAKT ÖVER 599 KR*

PRISGARANTI

SAMMA PRIS ONLINE OCH I BUTIK

125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Hem /Varumärken/Orrefors

Orrefors

Orrefors har tillverkat glas, vaser och ljusstakar med stor hantverksskicklighet sedan 1898. Orrefors glasprodukter kännetecknas av nyskapande hantverk och hållbar kvalité. Enkelhet, funktion och elegans är Orrefors ledord när de skapar nya produkter i glas. Genom åren har flera välkända formgivare och konstnärer tagit fram både bruks- och konstglas i samarbete med Orrefors och på så sätt bidragit till att den skandinaviska designtraditionen bevarats och förts vidare. Med elegant, innovativ och tidlös design vill Orrefors bidra till en vackrare och mer hållbar värld.

43 träffar
Cut in number vas 20 cm - Ränder - Orrefors
Orrefors

Cut in number vas 20 cm, Ränder

1 948 kr3 000 kr
Fåtal i webblager
Designfynd
Visar 36 produkter av totalt 43
12

Orrefors glas

I Orrefors breda sortiment hittar du allt från dekorativa vaser och ljusstakar till praktiska bruksglas. Hos Orrefors finns glas för alla tillfällen, både dricksglas till vardagens alla måltider samt Vinglas och Champagneglas till de festligare stunderna i livet. Orrefors glas finns i många olika stilar men gemensamt för samtliga serier är att de utstrålar en tidlös elegans och traditionell hantverksskicklighet samtidigt som de andas innovation.

Orrefors mest populära glasserier

Några av Orrefors mest uppskattade glasserier är den nytänkande serien Carat formgiven av Lena Bergström 2009 och den välgenomtänkta serien More formgiven av Erika Lagerbielke 2013. Orrefors samarbetar kontinuerligt med välkända formgivare för att ta fram nya kollektioner som kan bli kommande klassiker.

Var tillverkas Orrefors produkter?

En stor del av Orrefors produktion är idag förlagd till Kosta glasbruk. Här är formgivare, glasblåsare, slipare, målare, kantsprängare och synare dagligen involverade i hantverksprocessen för varje enskild glasprodukt. På vägen från råvara till förädlad produkt så har inte mindre än femton olika personer varit delaktiga i framtagningsprocessen.

Genom att utnyttja den kunskap som man samlat på sig under det senaste seklet kan man förverkliga och förfina formgivarnas idéer och föra den skandinaviska hantverkstraditionen och designen vidare.

Hållbar produktion

Man har arbetat med blyfri glasmassa på Kosta glasbruk sedan slutet av 1990-talet. Orrefors arbetar kontinuerligt med att förädla glasets egenskaper och driva sitt förbättringsarbete kring hållbar konsumtion och produktion.
På Kosta glasbruk har man installerat ett eget reningsverk som återanvänder vattnet från produktionen. Man har även genomfört en rad energibesparande åtgärder i form av energisnål belysning och koldioxidneutrala ugnar.

En stor fördel med glas är att det kan återanvändas gång på gång utan att kvalitén försämras. Allt spillmaterial från produktionen av klarglas används för att tillverka nytt glas vilket sparar både naturresurser och energi.

Svenssons använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.

Läs mer