FRI FRAKT ÖVER 499 KR*

PRISGARANTI

SAMMA PRIS ONLINE OCH I BUTIK

Tillbaka
Annat
Logga in
|

Tallrikar

Fina tallrikar i bra kvalitet är ett måste för familjemiddagar och middagsbjudningar. Ge bordet och maten ett lyft med fina tallrikar i olika modeller och storlekar.
MattallrikarDjupa tallrikarAssietterKaffefat & Tefat
485 träffar
Swedish Grace tallrik 27 cm - snö (vit) - Rörstrand
Rörstrand

Swedish Grace tallrik 27 cm, snö (vit)

184 kr279 kr
I webblager
Havspil tallrik 28 cm 4-pack - blå-vit - Scandi Living
Scandi Living

Havspil tallrik 28 cm 4-pack, blå-vit

599 kr699 kr
I webblager
Designfynd
Visar 36 produkter av totalt 485
1
...
14

Tallrikar för alla tillfällen

Tallrikar är en central del av middagsdukningen och används vid flera tillfällen om dagen – till frukosten, middagen, och allting däremellan. Det är därför viktigt att ha fina tallrikar som du trivs med och som bidrar till en bra stämning vid middagssammankomster. Söker du efter fina mattallrikartill middagsdukningen eller assiettertill eftermiddagsfikat? Vi har ett stort utbud av allt.

Tallriksstorlekar

Olika storlekar på tallrikar kan påverka utseendet på måltiden som serveras på den. Det är alltså inte bara för funktionaliteten som det kan vara bra att ha varierande storlekar. En portion som serveras på en mindre tallrik kan upplevas som större än en portion i samma storlek som serveras på en större tallrik. Större tallrikar kan å andra sidan ge en lyxigare utstrålning. Vid valet av tallrikar är personliga preferenser avgörande.  

Olika tallriksmodeller och former

De allra flesta tallrikarna kommer i ett runt format, men det är absolut inget måste. Tvärtom kanske du vill testa att använda tallrikar i en annan form för ett annorlunda och unikt utseende. Att använda dig av fyrkantiga eller ovala tallrikar till din dukning ger dukningen en helt annan utstrålning. Varför inte testa att krydda till dukningen med Iittalas fyrkantiga tallrikar från serien Teema?

Så tar du hand om dina tallrikar

Olika material tål olika mycket. Det är viktigt att ha koll på materialet på dina tallrikar för att ge dem en så bra livslängd som möjligt.

De allra flesta tallrikarna tål maskindisk, men dubbelkolla vad som gäller för just dina tallrikar.

Skölj av dina tallrikar efter användningen så att matrester inte hinner sjunka och lämna fula missfärgningar.

Ställ tallrikarna på varandra varsamt för att undvika repor i glasyren när du staplar dina tallrikar.

Välj vilket material du vill ha på dina tallrikar

Olika material på tallrikar ger olika utseenden och egenskaper. Det är därför inte helt oviktigt att ha materialet i åtanke när du väljer ut dina nya tallrikar. Ett av de vanligaste materialen på tallrikar är keramik, såsom porslin och stengods, men även glastallrikar och trätallrikar är roliga att bryta av dukningen med.

Vilka är de mest populära tallrikarna?

Vilka tallrikar ska du välja?

Svenssons använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.

Läs mer