FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Kunskap & inspiration/Inredningstips/Inne/Julinspiration för vardagsrummet - 14 tips & idéer
Julinspiration till vardagsrummet, här med Tung JA3 sidobord i rött från &tradition med en grupp levande ljus på, placerat i en skog klädd av grön mossa.

Inne

Julinspiration för vardagsrummet - 14 tips & idéer

Julen är i antågande och det är snart dags att börja förbereda och göra ditt hem redo för advent och jul. Hur skapar man då julstämning på bästa sätt? Vi ger dig julinspiration i form av tio tips och idéer på hur du gör rummet där vi samlas redo för årets julfirande – vardagsrummet!
Onsdag 9 november 2022
Share article

Julinspiration – tips på stolar & pallar för hela familjen

Vid jul är det vanligt att vi samlas och delar julglädje med nära och kära, då kan det vara en god idé att se över om det finns sittplatser för alla. Finns det exempelvis rätt antal stolar till långbordet? Om inte kan det vara rätt tid att köpa en eller ett par till av de du redan har eller kanske addera några pallar att kunna stapla och plocka fram till både vuxna och barn?

1. Pinnstolen Lilla Åland från Stolab är en riktig klassiker som aldrig går ur tiden varken i stil eller komfort. En stol som gjord för att ackompanjera långbordet och som går att variera i olika färger och material helt efter tycke och smak.

2. E60 pall formgiven av Alvar Aalto är en mycket användbar favorit att plocka fram när en extra sittplats behövs, stapelbar och tidlös gör den perfekt att möblera med vid jul.

3. Little Petra från &Tradition blir den varma famnen att slå sig ner i när julmaten är uppäten och klapparna öppnade – en sittplats för vila och återhämtning är väl värd att ha i sitt vardagsrum, inte bara vid jul utan även året runt!

Julinspiration till vardagsrummet i form av sittmöbler till långbordet, här stolen Lilla Åland från Stolab som passar perfekt att möblera med till vid jul, här placerad i grupp i en mossbeklädd skog.
Julinspiration till vardagsrummet med Lilla Åland stol, en perfekt sittmöbel att möblera med vid jul. Här placerad i mossa.
Julinspiration till vardagsrummet med sittmöbler att möblera med för många, som E60 pall från Artek, här i björk placerad utomhus.

Sitt skönt i jul

Julinspiration för vardagsrummet med röda juldekorationer och inredningsdetaljer skapar du enkelt julkänsla i vardagsrummet. Addera exempelvis en pläd, som Ralph eller Gotland i rött från Klippan Yllefabrik så får du direkt en varm och ombonad julkänsla i vardagsrummet.

Julinspiration – Tips på röda inredningsdetaljer som sätter julstämningen

När du söker julinspiration är klassiskt rött något att alltid hålla utkik efter, det kan aldrig bli fel till jul och det finns nog ingen annan färg som är så synonymt med högtiden. Därför kan det räcka med några få, väl utvalda detaljer i rött för att få julstämning i vardagsrummet.

4. Alvar Aalto vas i rött från Iittala är en riktig klassiker som passar fint till krispiga tulpaner, hyacinter eller amaryllis. En röd variant på denna vas blir precis som andra juldekorationer fin att plocka fram varje december som en del av jultraditionen.

5. Varmt och mysigt blir det med en gedigen ullpläd av hög kvalitet – Plädarna Ralph och Gotland från Klippan Yllefabrik är två varianter, den ena lite mer klarröd och den andra lite mer roströd – båda fina kandidater till pläd att mjuka upp soffan med till jul och som med färgen bidrar med julstämning.

6. Sidobord för glöggkoppen, julklappen eller ljusstaken – Tung JA3 sidobord från &Tradition i djup röd blir en både fin och praktisk inredningsdetalj som är lika användbar efter jul.

7. Ljus är A & O för att maximera julglädjen och den varma atmosfär som högtiden bidrar med. Att addera vackert stöpta lackade eller matta ljus i rött blir lite av pricken över i:t och här kan det nästan aldrig bli för mycket – ju fler desto bättre!

Julinspiration för vardagsrummet med juldekorationer i form av Alvar Aalto vas i rött från Iittala, här placerad på grön mossa.
Julinspiration för vardagsrummet med Ralph och Gotland ullplädar från Klippan Yllefabrik får du en varm och julig känsla i vardagsrummet, röda textilier i form av plädar är perfekt att inreda med vid jul för att få julstämning i vardagsrummet.
Julinspiration för vardagsrummet med Tung AJ3 sidobord från &tradtion, här i den mörkröda färgen burgundy. Ett sidobord perfekt för vardagsrummet som kan användas till att placera juleljus på, glöggkoppen eller julblommorna.
Julinspiration för vardagsrummet med levande ljus i grupp, här dipped candles från Ferm Living i ljusstakar av glas.

Röda detaljer för vardagsrummet

Julinspiration för gran & fönster – tips på juldekorationer

Vad är en jul utan dekorationer? För många börjar julen när julstjärnorna och adventsljusstakarna kommer upp i våra fönster. För att hitta rätt julstjärna för ditt hem kan du inspireras av 7 härliga och inspirerande tips för att hitta dina favoriter. När du sedan börjar fundera på hur granen ska se ut i år och börjar leta efter julinspiration i form av julgranspynt finns det flera fina juldekorationer att ta del av – stilrent, traditionellt eller extra allt? Välj det som passar bäst in i ditt hem och som ger dig mest julglädje!

8. Elf Pair julgranspynt från Ferm Living består av två broderade julgranshängen föreställandes två små tomtenissar, ett gediget och charmigt julgranspynt som är lika fint att plocka fram år efter år.

9. Glasklar favorit från Iittala är detta 5-pack med julgranskulor i fem nyanser av rött, munblåsta med fina sidenband och förpackade i en trevlig ask. Klassiskt och stilfullt som enkelt kan kombineras med andra julgransdekorationer.

10. För samlaren finns Georg Jensens exklusiva julgranshängen som år efter år kommer i nya utgåvor, antingen i guldplätering eller palladiumplätering med två uppsättningar av sidenband så att man själv kan välja vad som passar finast i granen. Dessa julgranshängen är riktiga designfavoriter att hänga i granen och är även fina att ge bort som gåva.

Julinspiration för vardagsrummet med julstjärnor från Watt & Veke samt Scandi Living. Julstjärnor är ett måste att inreda vardagsrummet med och lysa upp fönsterna med när decembermörkret smyger sig på.
Julinspiration för vardagsrummet med julgranspynt och dekorationer, som med Elf Pair julgransdekorationer från Ferm Living, ett broderat par föreställandes små tomtenissar - perfekt att förgylla julgranen med i år.
Julinspiration för vardagsrummet med röda julgranskulor i munblåst glas från Iittala, ett 5-pack julgranskulor som ger granen en traditionell stil i klassiskt rött.
Julinspiration för vardagsrummet med Georg Jensens klassiska julgranshängen i årlig utgåva, perfekt att samla på och fina att hänga i granen år efter år med sin tidlösa design, här i palladiumplätering och vita sidenband.

Fint till granen

Julinspiration till vardagsrummet, duka upp för glöggmys eller julfika i vardagsrummet genom att duka med fint porslin och glas. Här Pirouette kopp med fat från HAY, perfekta för glögg!

Julinspiration – Dukat för julgott

För glöggminglet, julfikat eller julgodiset – mycket gott njuter vi av vid jul och då kan det behövas alltifrån fina serveringsskålar, fat, koppar och muggar att servera allt det goda från.

11. För den riktiga julfantasten kan en härlig julservis vara fin att plocka fram som en del av traditionen varje år. Från Kähler finns exempelvis serien Hammershøi Christmans men även klassikern Swedish Grace från Rörstrand finns i julutgåvan Winter. Med en julservis får du alla delar du behöver för att duka upp vid jul och på köpet en fin tradition!

12. Silverkant på dukningen kan man enkelt få genom att addera en servettring runt servetten, en klassisk variant i mässing eller silver som håller i stil och som kan användas vid flera tillfällen. Monaco servettring från Himla är exempel på en stilren och klassisk servettring som gör sig fin både vid jul och resten av året.

13. Tillsammans med servettringen gör sig en linneservett allra bäst – den röda varianten Clean från Scandi Living blir en fin detalj i juldukningen och en härlig färgklick förknippad med jul.

14. För den goda, kryddiga och varma glöggen kan en kanna som håller värmen vara på sin plats, som den klassiska Bernadotte termoskannan från Georg Jensen som fungerar lika fint till glögg som till annan varm dryck.

Julinspiration för vardagsrummet - duka upp för julmiddag med en fin julservis, som exempelvis Swedish Grace Winter från Rörstrand, en julservis innehåller alla delar du behöver för en komplett dukning och är  fin att plocka fram som en del av jultraditionen �år efter år.
Julinspiration för vardagsrummet - duka elegant och stilfullt till jul med servettringar, som exempelvis Monaco i silver från Himla.
Julinspiration för vardagsrummet - Clean linneservett i rött från Scandi Living hjälper till att skapa en vacker juldukning i klassisk stil. Det röda ger en direkt julkänsla och blir en fin färgklick på bordet.
Julinspiration för vardagsrummet - servera glögg eller annan varm dryck ur Bernadotte termoskanna från Georg Jensen i jul, en kanna som håller värmen bra samtidigt som den blir en trevlig detalj på det dukade julbordet.
Josefin Beijer
Skribent

c/o Svenssons

Följ oss