FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Varumärken/Ekbacken Studios

Ekbacken Studios

År 2022 etablerades Ekbacken Studios, ett möbelvarumärke med estetiskt tilltalande möbler som är hållbara och skapade med omsorg för miljön. Här finns skulpturella möbler som är tillverkade av återvunnet material, vilket skapar en förening mellan hållbarhet och formgivning.

12 träffar sorterat på

Hur återvinner Ekbacken Studios material?

Möblerna från Ekbacken Studios tillverkas främst av återvunna fiskenät från Portugal. Dessa fiskenät 3D-printas till möbler med en betoning på design och form. Processen involverar tvättning, rengöring och sortering av fiskenäten efter färg. Därefter mals de ner och blandas med stenmineral för att stärka materialet. Det resulterande materialet används som råvara för tillverkningen av möblerna.

Var produceras Ekbacken Studios möbler?

I Portugal omvandlas fiskenäten till ett starkare material genom att kombineras med stenmaterial. Denna råvara transporteras till Sverige, där produktionen av möblerna tar vid.

Vilka möbler erbjuder Ekbacken Studios?

Ekbacken Studios erbjuder ett sortiment av möbler, inklusive sidobord, soffbordoch fåtöljer. Dessa möbler är tillverkade av återvunnet material och sätter fokus på både design och hållbarhet.

Vad är Ekbacken Studios filosofi?

Ekbacken Studios strävar efter att omdefiniera lyx och konsumtion genom att erbjuda vacker design som samtidigt värnar om miljön. Deras mål är att skapa snygga och hållbara möbler som minimerar klimatpåverkan och utformas med en tydlig känsla för design.

Vem startade Ekbacken Studios?

2022 grundades Ekbacken Studios, ett möbelvarumärke som mynnades ut ifrån vad som till en början var två grannar som var på hundpromenader tillsammans, Robin Teigland och Kristina Tjäder. Konstellationen bakom varumärket inkluderar en modedesigner, en universitetsprofessor och tre ingenjörer. Alla med en passion för design och hållbarhet, vilket ledde till skapandet av detta designvarumärke.

Hur fungerar 3D-printningen av Ekbacken Studios möbler?

Designen av varje möbel är en digital fil som omvandlas till instruktioner för 3D-maskinen. En G-kod genereras, som styr robotarmens rörelser och materialflödet i 3D-printern. Materialet byggs sedan upp i lager enligt de angivna koordinaterna och skapar produkten lager för lager, likt en avancerad spritsningsteknik.

Är varje möbel unik från Ekbacken Studios?

Ja, varje möbel från Ekbacken Studios är unik. Varje produkt har en kod som styr 3D-utskriftsprocessen. Justeringar i koden behövs regelbundet och möblerna är gjorda av återvunnet material som gör att produkterna kan se något olika ut. Detta tillsammans resulterar i att varje möbel får sin egen unika prägel.

c/o Svenssons

Följ oss