FRI FRAKT ÖVER 599 KR*

PRISGARANTI

SAMMA PRIS ONLINE OCH I BUTIK

125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|

Vipp

Vipp är ett danskt familjeföretag som byggt sin designfilosofi på den numera ikoniska pedalhinken med samma namn. Idag består sortimentet av allt från funktionella badrumsartiklar till exklusiva lampor och möbler i en industriell och avskalad stil.

179 träffar
Vipp495 Cabin matbord Ø150 cm - Light Jura marble-light oak - Vipp
Vipp

Vipp495 Cabin matbord Ø150 cm, Light Jura marble-light oak

62 695 kr
Beställningsvara
Nyhet
Visar 36 produkter av totalt 179
1
...
5

Vipp pedalhink – en ikon

Historien bakom den numera världskända pedalhinken är osannolik men sann. 1932 vann 17-åriga Holger Nielsen en bil i ett lotteri. Eftersom han inte hade körkort så sålde han bilen och investerade pengarna i en metallpress till sin hobbyverkstad.

Några år senare ber hans fru honom att tillverka en soptunna till hennes frisörsalong och föregångaren till pedalhinken Vipp, som sedan kom att bli ikonisk för varumärket, var född.

Namnet Vipp kommer förmodligen från det danska ordet ”vippe” som betyder att luta, vilket syftar på lockets rörelse på pedalhinken när den öppnas och stängs.

Sedan 2009 kan du hitta pedalhinken i den permanenta arkitektur- och designutställningen på The Museum of Modern Art i New York (MoMA). Motiveringen är att Vipp Pedalhinkar är ett modest mästerverk med en industriell estetik och genomtänkt funktion som symboliserar god design.

Mer än bara soptunnor och toalettborstar

Idag hittar du allt från väldesignade salt- och pepparkar till lamporoch Möbler i Vipps breda sortiment. Deras vision är att erbjuda tidlösa kvalitetsprodukter som trumfar rådande trender.

För att ta det ännu ett steg längre har man inrett exklusiva byggnader och rum på spännande platser runtom i Norden där du som gäst får chansen att uppleva Vipps designfilosofi och högkvalitativa produkter på nära håll.

Svenssons använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.

Läs mer