FRI FRAKT ÖVER 495 KR*

PRISGARANTI

ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN

Produkter
Annat
Logga in
|
Kunskap & inspiration/Inredningstips/Ute/ Utomhusinredning & trädgårdstillbehör för en fin uteplats
Plant box konsollbord, vattenkanna och krukor från Ferm Living - utomhusinredning och trädgårdstillbehör som ger en fin uteplats.

Ute

Utomhusinredning & trädgårdstillbehör för en fin uteplats

I takt med att utemöblerna får komma ut i vårljuset börjar tankarna och idéerna kring inredning av trädgård och uteplats att väckas till liv. Vi ger dig härlig uteplatsinspiration med idéer på utomhusinredning och trädgårdstillbehör som hjälper dig att skapa en fin uteplats som du kommer att vilja spendera all din lediga tid på - från tidig vår till sen höst.
Fredag 24 mars 2023
Share article

Skapa ett rum ute – Utomhusinredning som får ute att kännas som inne

Har du en pergola eller någon form av inramad uteplats är det enkelt att få rumskänsla utomhus. Men har du inte det går det att med hjälp av utomhusinredning och trädgårdstillbehör få till den ombonade känsla som skapar en fin uteplats. Utomhusinredning du kan använda dig av för att få till en fin uteplats som känns som ett extra rum och en förlängning av ditt hem är:

 • Ett generöst parasoll eller segelduk som ramar in, skärmar av och samtidigt ger möjlighet till skugga under extra soliga och varma dagar.
 • Inred med utehyllor och blomlådor för att rama in och samtidigt få utrymme till förvaring och grönska.
 • Jobba med olika nivåer när det kommer till utomhusinredning, det skapar dynamik och livfullhet.
 • Gör rum för olika platser att vistas på med hjälp av olika typer av utemöbler - exempelvis en matplats, en plats för vila i skuggan och kanske en plats för stunder i solen.
Utomhusinredning och trädgårdstillbehör från Ferm Living i form av Lull parasoll i färgen olive tillsammans med Desert stol och Plant box konsollbord.

Tänk lite vardagsrum när du inreder för en fin uteplats.

Utomhusinredning och trädgårdstillbehör som ger en fin uteplats, som Plant box konsollbord och krukor från Ferm Living.

Låt förvaringen bli en del av din utomhusinredning där du kan samla, stapla och grupera grönska och andra trädgårdstillbehör.

Skapa en fin uteplats med prunkande grönska – Tips &Trädgårdstillbehören du behöver

För att då till den där ombonade och mysiga känslan på din uteplats är all form av grönska ett välkommet element. Grönska skapar liv och kan samtidigt bli ett vackert och praktiskt inslag som skärmar av, ger skugga eller ramar in. På uteplatsen kan vackra blommor och växter få ta plats precis som olika former av odlingar med fint och ätbart. Utomhusinredning och trädgårdstillbehör du kan addera för att skapa en fin uteplats med grönska är:

 • Blomlådor & utekrukor där både gröna växter, blommor eller odlingar kan få ta plats och frodas. Dessa lite större trädgårdstillbehör är perfekta att nyttja om du vill skapa en avskärmning eller inramning av uteplatsen och samtidigt få mycket plats till grönska.
 • Utekrukor och odlingskärl som kan placeras i grupp eller spridas ut. Att gruppera krukor i olika storlekar, färger och material blir som ett stilleben och det ger samma effekt som när du inreder inomhus – något vackert att vila ögonen på och samtidigt får du ett samlat intryck.
 • Våga hellre mycket än för lite – om du vill få känslan av en prunkande uteplats är ett tips att våga sig på många växter, för att få en lummig och fin uteplats är tricket att våga maximera och inte hålla tillbaka.
 • Tänk lite vildvuxet i stället för trimmat och perfekt – låt det gröna få ta för sig och klättra, slingra och breda ut sig – det kommer att ge dig en fin uteplats som känns ombonad och välkomnande.
 • Trädgårdstillbehör och utomhusinredning som förstärker känslan av en grön och fin uteplats är föremål som exempelvis en vacker vattenkanna och fina trädgårdsredskap som gärna får stå framme, både praktiskt och fint för ögat.
Hydrous självbevattnare från Menu är exempel på utomhusinredning och trädgårdstillbehör som kombinerar det praktiska med snygg design.

Hydrous självbevattnare tillsammans med Plantas kruka från Menu.

Hydrous vattenkanna från Menu är ett praktiskt trädgårdstillbehör som även är ett snyggt exempel på utomhusinredning som gärna får stå framme och förgylla en fin uteplats.

Hydrous vattenkanna tillsammans med Hydrous självvattnande kruka från Menu.

Upptäck fler krukor

Se fler

Lysande utomhusinredning som förgyller en fin uteplats

Precis som när du ska inreda ett rum inomhus behöver du planera din belysning för att täcka de behov som finns och för att ge rummet rätt balans i form av ljus. Låt även detta tankesätt följa med dig utomhus när du inreder för en fin uteplats. Utomhusinredning i form av utebelysning som portabla lampor, solcellslampor, ljusslingor och fast utebelysning är perfekt att använda sig av för att täcka upp olika behov som finns för uteplatsen och trädgården. Genom att variera belysningsformerna förstärker du även rumskänslan och får en mer personlig känsla. Vill du få mer inspiration kring hur du kan lysa upp din uteplats, ta del av våra inspirerande tips på hur du kan inreda med lampor utomhus.

Upptäck mer utebelysning

Se fler
Hängmattan Headdemock Superb från Fatboy, här i mörkgrå nyans.

Headdemock Superb hängmatta inkl. nackkudde och överdrag, Thunder grey-inkl. ställning

Små & sköna möbler som en fin uteplats behöver

Förutom klassiska trädgårdsmöbler eller utemöbler kan det vara fint att addera utomhusinredning i form andra, inte lika traditionella möbler som exempelvis en härlig hängmatta, hängstol eller sittsäck, platser att slå sig ner i för en god bok eller vila. Andra praktiska och smarta möbler kan vara ett mindre brickbord som du kan flytta runt vid behov, en fällbar solstol eller pall som tar minimalt med plats och som du kan flytta runt på uteplatsen. Dessa möbler ger förutom en fin uteplats det där lilla extra som gör uteplatsen både praktisk och personlig.

Sittpuff i jute från Marimekko, ett fint nedslag i din utomhusinredning.

Melooni sittpuff jute, Jute-mörkbrun, Marimekko. Tips! Ta in denna puff vid regn. 

Path hängstol från Ferm Living är en fin detalj och exempel på utomhusinredning som kan förgylla en fin uteplats. Hängstolen är perfekt att hänga i skuggan och blir en naturlig plats för vila utomhus.

För sköna stunder i skuggan - Path Nest hängfåtölj i färgen light sand från ferm LIVING.

Upptäck fler sköna möbler för uteplatsen

Se fler

Impal outdoor kudde från Chatwal & Jonsson är en kudde anpassad för uteplatsen.

Kuddar som klarar utomhusklimat - Impal Outdoor kudde från Chhatwal & Jonsson finns i flera fina färger.

Mjuk & skön utomhusinredning - Textilier som gör en fin uteplats ombonad

När du ska inreda för en fin uteplats är det viktigt att inte glömma mjuk utomhusinredning i form av olika textiler. Utedynor, sköna kuddar och praktiska utomhusmattor hjälper till att skapa en ombonad uteplats och ger samtidigt komfort, färg, mönster och härlig textur. Med textilier kan du verkligen sätta stilen för din uteplats och antingen våga dig på lite mer färg och mönster eller om du föredrar det lite mer stilrent och klassiskt. Några tips på fina och praktiska textilier och tillbehör för uteplatsen är:

 • Utedynor till dina utemöbler – uppdatera eller komplettera dina utemöbler med mjuka, sköna och fina dynor. Rena och fräscha utedynor är A & O för en fin uteplats och genom att ta hand om dynorna på rätt sätt kommer de hålla i många säsonger.
 • Utekuddar – Nu finns det prydnadskuddar som är mer anpassade för utomhusbruk, perfekt om du inte vill behöva plocka in textilierna så fort regnet är framme. Med kuddar kan du leka med färg och form på din uteplats och förnya med enkla medel – utomhusinredning när den är som bäst.
 • Värmande plädar är trevligt att ha på uteplatsen och är tacksamt att plocka fram vid lite kyligare sommarkvällar, dessutom förstärker det den ombonade känslan och gör en fin uteplats extra mysig.
 • Utomhusmattor finns det flera fina varianter på och är perfekt att använda sig av om du dels vill addera lite färg och mönster till uteplatsen men det ger även en mjuk och skön yta att vara på. Utomhusmattor är tillverkade i plast eller andra vattentåliga material vilket gör att de klarar av att ligga utomhus trots väderväxlingar.
 • Förvaring för dynor och textilier är smart att ha på din uteplats och är tacksamt när regnskuren är ett faktum. Att enkelt och snabbt kunna plocka bort textilier och skydda dom mot fukt är både praktiskt och smidigt. Här finns det färdiga lösningar i form av dynförvaring men det är även praktiskt med en större korg att placera mellan inne och ute så att du snabbt kan förflytta dynor, kuddar och plädar.
 • Parasoll är ett både praktiskt och snyggt exempel på utomhusinredning som både ramar in och ger skydd mot sol på uteplatsen. Har du inget tak över din uteplats kan ett parasoll göra jobbet i stället och ger dig möjlighet att kunna vara på uteplatsen i olika väder.
Gångmatta för utomshusbruk från Pappelina i färgen beige och gul. Perfekt för utomhusinredning!

För rumskänsla utomhus - Pix gångmatta från Pappelina.

Braided korg och Grand kuddar från ferm LIVING.

Smidig & snygg förvaring för dynor & kuddar - Braided korg låg från ferm LIVING.

Upptäck fler textilier för uteplatsen

Se fler

Dekorativ utomhusinredning & föremål som skapar en fin uteplats

För att åter knyta till rumskänsla utomhus är ett annat tips att använda sig av utomhusinredning i form av detaljer, dekorativa föremål och fina trädgårdstillbehör. Dessa detaljer är viktiga i resan mot en fin uteplats och kommer att göra den både personlig och extra välkomnande. Här är det bara fantasin som sätter gränser men ett par tips på dekorativ utomhusinredning kan vara:

 • Lyktor i olika storlekar är väldigt fint att inreda uteplatsen med, det skapar en mysig stämning och fyller även en praktisk funktion under de lite mörkare sommarkvällarna när man vill dröja sig kvar på uteplatsen. Att gruppera ljuslyktor på bordet eller jobba med lite större varianter på marknivå är fint och ger en härlig ljuseffekt med vackra skuggspel.
 • Trädgårdsredskap som vattenkannor, självbevattnare och små krukor är fin utomhusinredning som gärna får stå framme och bilda stilleben tillsammans med grönskan runtomkring.
 • Något vackert för fåglar eller andra små djur kan vara fint att ställa på uteplatsen, exempelvis ett fågelbad som erbjuder vatten till fåglar eller andra flygfän under sommarens varma dagar är fint ur flera aspekter.
Stringhyllor för utomhusbruk är ett fint exempel på utomhusinredning som ramar in uteplatsen och samtidigt ger plats att förvara krukor, lyktor och fina trädgårdsredskap.

Med Stringhylla Outdoor Galvaniserad - Kombination B får du utrymme till att förvara krukor, växter och fina trädgårdsredskap.

Hurricane ljuslyktor från Stelton hjälper till att skapa stämning på din fina uteplats och finns i flera storlekar och färger att välja bland.

Lys upp sommarnatten & uteplatsen med Hurricane ljuslykta från Stelton.

Vackra trädgårdsredskap som gärna får stå framme på uteplatsen, Hydrous vattenkanna och blomspruta från Menu.

Låt fina trädgårdsredskap stå framme och bilda ett stilleben - Hydrous vattenkanna & blomspruta från Audo Copenhagen.

Josefin Beijer
Skribent

Upptäck mer utomhusinredning & trädgårdstillbehör

Se fler

c/o Svenssons

Följ oss